Πέμπτη, Δεκεμβρίου 02, 2021

Ανατροπή από ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις ότι οι αναμνηστικές δόσεις θα παράσχουν μεγαλύτερη προστασία έναντι της covid 19




Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τα εμβόλια θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να εξετάσει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κοροναϊό, ανέφερε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της διεθνούς υπηρεσίας του ΟΗΕ νωρίτερα σήμερα, καθώς οι πλούσιες χώρες εντείνουν τα εμβολιαστικά προγράμματά τους για να καλύψουν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ Σούμια Σουαμινάθαν δεν διευκρίνισε την ακριβή ημερομηνία της συνεδρίασης, μεταδίδει το Reuters.

Είπε, όμως, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι ο ΠΟΥ θα κάνει συστάσεις για τη χρήση αυτών των «αναμνηστικών» εμβολίων μετά την εξέταση του θέματος από τους ειδικούς.


Ο Μάικ Ράιαν, ο διευθυντής αντιμετώπισης επειγόντων καταστάσεων του ΠΟΥ, είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις ότι η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων σε όλον τον πληθυσμό, περιλαμβανομένων και των υγιών ατόμων, θα παράσχει μεγαλύτερη προστασία έναντι της ασθένειας, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου