Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2022

Aν...










Αν η Μενδώνη δεν έκανε τον Λιγνάδη συνεργάτη της και τους Λεβέντες της Θεσσαλονικιώτικης σουίτας χορηγούς της, δεν θα μαθαίναμε ποτέ ότι είναι διεστραμμένοι βιαστές.

Αν ο Γεωργιάδης δεν έβαζε την τιμή των τεστ στα 50 ευρώ, δεν θα είχαμε ιδέα ότι στην Κύπρο κοστίζουν 15.


Αν είχαμε... ενισχύσει τις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία δεν θα σκαρφαλώναμε στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης και του κόσμου στους θανάτους και θα εξακολουθούσαν κάποιοι να συγχέουν τον Μητσοτάκη με τον...Μωϋσή.

Αν υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν συνεργήσει στο σκάνδαλο Νοvartis δεν θα έπεφταν ποτέ στην τσιμπίδα της Δικαιοσύνης ο Βαξεβάνης και η Παπαδάκου.


Αν δεν είχε γίνει όργιο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν θα γνωρίζαμε την ύπαρξή του και δεν θα είχε μετονομασθεί σε ΕΟΔΥ.

Αν δεν "σκυλοπνίγαμε" και δεν απωθούσαμε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο δεν θα ήμασταν το προκεχωρημένο φυλάκιο της χριστιανικής Ευρώπης απέναντι στη Μουσουλμανική απειλή.

Αν η Κεραμέως δεν είχε κάνει "ξέφραγο αμπέλι" της Cisco την τηλεκπαίδευση, δεν θα ξέραμε τίποτα για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Επίσης, αν δεν άνοιγε τα σχολεία την εβδομάδα που κορυφώνονταν η "Ο", δεν θα μαθαίναμε ποτέ πόσα θα ήταν τα κρούσματα στα σχολεία εξαιτίας του ανοίγματος.


Αν ο Μητσοτάκης δεν αγόραζε Ραφάλ θα αγόραζε άλλα αεροπλάνα και θα έγραφε πάλι σαν "Μαυρογιαλούρος" του '60, "Έρχονται!"
Αν ο Σταϊκούρας δεν είχε ανεβάσει τις αφορολόγητες γονικές παροχές στα 800.000 ευρώ, θα εξακολουθούσαν πάμπλουτοι παππούδες και γονείς να μην μεταβιβάζουν τις περιουσίες τους σε πάμφτωχα εγγόνια και παιδιά.

Αν ο Θεοδωρικάκος δεν φτιάξει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν θα γίνουμε ποτέ η πρώτη χώρα της Ευρώπης στην αναλογία αστυνομικών προς τον πληθυσμό (σήμερα είμαστε 2οι και βλέπουμε τις πλάτες των αδελφών Κυπρίων).


Αν οι Αμερικανοί δεν έλεγαν "γιοκ" στον Εast Med, μπορεί και να συνεχίζαμε να φαντασιωνόμαστε την κατασκευή του ως τη νέα "Μεγάλη Ιδέα" του Έθνους.

Αν η ΝΔ δεν είχε αντιταχθεί ως χυδαία αντιπολίτευση στη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα κατάφερνε να γίνει κυβέρνηση για να την εφαρμόσει.

Γενικώς, αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα ναυάγια και οι ηχηρές διαψεύσεις στην πολιτική της κυβέρνησης, δεν θα μαθαίναμε τίποτα και θα ζούσαμε μέσα στο σκότος και την άγνοια. Μπορεί και να ξαναψηφίζαμε ΝΔ.

Οι άνθρωποι αποτυγχάνουν παντού με επιτελικό τρόπο, με σαφές και συγκροτημένο σχέδιο να μας κάνουν σοφότερους.

Για να τους διώξουμε μια ώρα αρχύτερα.

Για το καλό μας!


Τάκης Κατσαρός


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου