Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2022

Αποτροπιασμός στον Άγιο Παντελεήμονα: Χειροπέδες σε ιερέα για βιασμό ανήλικης- Χωρίς χειροπέδες στον ανακριτή






Βαριές κατηγορίες στον ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης – Της ζητούσε άσεμνες φωτογραφίες


Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη (25.01.2022) ζήτησε και πήρε ο 37χρονος ιερέας, ο οποίος κατηγορείται για σοβαρότατα αδικήματα, με ποινική και ηθική απαξία που δε συνάδουν με το ιερατικό του καθήκον και αφορούν τον βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού. Τέθηκε ήδη σε αργία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.


Ο κατηγορούμενος ιερέας οδηγήθηκε (χωρίς καν χειροπέδες!) συνοδεία αστυνομικών ενώπιον του 3ου ανακριτή, από τον οποίο πήρε την προθεσμία. Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ήταν παρούσα η κόρη του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό και φώναζε «αθώος, αθώος».

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος ιερέας που κατηγορείται για το βιασμό ανήλικου κοριτσιού είναι πατέρας τριών παιδιών και λειτουργούσε σε εκκλησία στα Κάτω Πατήσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση του το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020, ενώ ο ιερέας κατηγορείται πως ζητούσε από το κοριτσάκι να του στέλνει φωτογραφίες με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Το κορίτσι, ωστόσο, φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον, μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε στενό συγγενικό του πρόσωπο τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα, τον οποίο είχε και δάσκαλο στο κατηχητικό.


Αμέσως έγινε καταγγελία και ξεκίνησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων.

Με απόφαση αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ιερέας τέθηκε σε αργία, ενώ από την πλευρά της εκκλησίας θα ξεκινήσουν ανακρίσεις για την παραπομπή του σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.
Το χρονικό της σύλληψης του ιερέα

Ο ιερέας συνελήφθη μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρους του με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, Νίκου Στεφανάτου που χειρίστηκε την υπόθεση.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού, της κατάχρησης σε ασέλγεια, της αποπλάνησης ανηλίκου και του πορνογραφικού υλικού.

Η δικογραφία στάλθηκε στις εισαγγελικές αρχές χθες και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της ανηλικότητας του θύματος οι διαδικασίες κινήθηκαν άμεσα.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης κακοποίησης ανήλικης από 37χρονο ιερέα, που λειτουργούσε σε ναό στα Πατήσια.

Ο ιερέας,  συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης από την Ασφάλεια Αττικής, κατηγορούμενος για τον βιασμό της ανήλικης. Το τμήμα ανηλίκων ερευνούσε με μυστικότητα τις τελευταίες δέκα ημέρες την υπόθεση έπειτα από την καταγγελία που έκαναν οι γονείς του παιδιού.

Το κοριτσάκι εξετάστηκε από ιατροδικαστή και μετά το τέλος της προανάκρισης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος ιερέας διατηρούσε πολύ στενές επαφές με την θεία του παιδιού και μέσω αυτής γνώρισε την 12χρονη, την οποία κακοποίησε σεξουαλικά.

Το παιδί αποκάλυψε στους γονείς του τι συνέβη και αυτοί απευθύνθηκαν αμέσως στην Αστυνομία.

Ο 37χρονος ιερέας λειτουργεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Όπλων στα Πατήσια και διαμένει στην Ηλιούπολη. Όπως έγινε γνωστό είναι πατέρας δύο παιδιών. Τις ασελγείς πράξεις φέρεται να τις έκανε στο αυτοκίνητο και στο κατηχητικό.

ιερέας



Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί το απόγευμα της Πέμπτης σε έναν ιερέα στην Ηλιούπολη που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και πορνογραφία ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο ιερέας βίαζε μια ανήλικη – που σήμερα είναι 16 στα 17 – για 5 μήνες, το 2019, σε χώρους της εκκλησίας της Ηλιούπολης.

Η κοπέλα, που πήγαινε στο κατηχητικό, μετά από 5 μήνες σταμάτησε να πηγαίνει στην εκκλησία. Όπου τύχαινε να δει τον ιερέα λιποθυμούσε από την ταραχή της, από τα όσα άκρως τραυματικά και αρρωστημένα είχε ζήσει.

Τελικά τώρα, βρήκε τη δύναμη να μιλήσει γι αυτό στους γονείς της, οι οποίοι και έκαναν την καταγγελία. Ο ίδιος φαίνεται να έχει στην κατοχή του και πορνογραφικό υλικό με την άτυχη κοπέλα.

Ο ιερέας είναι 37 χρονών και έχει 3 παιδιά. Σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγείται στον ανακριτή.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:


Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.



Χωρίς χειροπέδες στον ανακριτή ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης στα Κάτω Πατήσια






Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο ιερέας που κατηγορείται ότι βίασε κατ’ εξακολούθηση μια ανήλικη κοπέλα στην εκκλησία που λειτουργούσε στα Κάτω Πατήσια.


Ο ιερέας φέρεται βίαζε μια ανήλικη – που σήμερα είναι 16 στα 17 – για 5 μήνες, το 2019, σε χώρους της εκκλησίας στα Κάτω Πατήσια.

Αφού συνελήφθη οδηγήθηκε στον ανακριτή, πήρε προθεσμία να απολογηθεί για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, στις 11.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως πως πήγε στον ανακριτή χωρίς να του έχουν περασμένες χειροπέδες, ενώ για άλλα κι άλλα αδικήματα βλέπουμε ανθρώπους να οδηγούνται με χειροπέδες για να απολογηθούν.

Χειροπέδες μπήκαν στον ιερέα όταν έβγαινε.




Ο ιερέας αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. Είναι 37χρονών και έχει 3 παιδιά.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου