Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2022

Θεσμικό μπλόκο Δένδια στις βραβεύσεις της Σακελλαροπούλου! Δεν υπογράφει τη λίστα της Προεδρίας

 


Πάνω από 6 μήνες συνεχίζεται το μπλοκάρισμα της τελετής...
«Φρενάρει» το Υπουργείο Εξωτερικών τις βραβεύσεις που θέλει να κάνει κατά το δοκούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Πάνω από 6 μήνες συνεχίζεται το μπλοκάρισμα της τελετής, καθώς το ΥΠΕΞ δεν επικυρώνει τον κατάλογο των βραβευμένων.

Υπενθυμίζεται ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι τις βραβεύσεις, αλλά τότε υπήρξε αναταραχή από τη ΝΔ (Μπογδάνος κ.α.) επειδή θα βραβευόταν ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος.

Η Προεδρία απάντησε τότε ότι ο κατάλογος ήταν του ΥΠΕΞ, κάτι που προκάλεσε την οργή του Νίκου Δένδια. Σύμφωνα με το νόμο οι βραβεύσεις από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας γίνονται μετά από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, όμως η Κ. Σακελλαροπούλου δεν είχε ακολουθήσει την διαδικασία. Από τότε ο κ. Δένδιας δεν έχει υπογράψει τις βραβεύσεις καθώς η Προεδρία δεν τον είχε ρωτήσει γι’ αυτές όπως όφειλε.

Η Κ. Σακελλαροπούλου τον Ιούλιο είχε ανακοινώσει τις εξής βραβεύσεις:
Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Σωτήρος: στους Λίνο –Αλέξανδρο Σισιλιάνο, Καθηγητή Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών και Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.
Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος: στον Βασίλειο Θεοχαράκη, Επιχειρηματία, Ζωγράφο, Πρόεδρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη.
Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Ευποιίας: στην Αλίκη Περρωτή – Κωνσταντοπούλου
Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος: στον Θανάση Βαλτινό, Συγγραφέα
Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Σωτήρος: στους Κωσταντίνο Δασκαλάκη και Άλμπερτ Μπρουλά.
Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής: στους Νάσο Βαγενά, Ποιητή, Κριτικό, Μιχάλη Γκανά, Ποιητή, Αλέξανδρο Λεβίδη, Ζωγράφο, Γιώργο Ρόρρη, Ζωγράφο
Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος: στους Ιάσωνα Αποστολόπουλο, Διασώστη, Συντονιστή επιχειρήσεων θαλάσσιας διάσωσης σε ανθρωπιστικές αποστολές (σ.σ. ακυρώθηκε η βράβευση), Γεώργιο Βρακά, Γιατρό, Χειρουργό μεταμοσχεύσεων, Μιχαήλ Κοσμόπουλο, Αρχαιολόγο, Καθηγητή Πανεπιστημίου, Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, Ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, Βασίλειο Πατέρα, Ιδρυτή της Axion Hellas, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, Εθελοντή και εμπνευστή της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Άρη Χριστοφέλλη, Μουσικό.
Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Ευποιίας: στους Ελένη Γαβριηλάκη, Γιατρό, Αιματολόγο, Ρέα Γαλανάκη, Συγγραφέα, Δόμνα Ευνουχίδου, Μουσικό, Βικτωρία Καρέλια, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, Ντάρια Κοσκόρου, Διευθύντρια
Επιμελήτρια του Μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυρα, Ντόρα Μπακοπούλου, Μουσικό, Ρένη Πιττακή, Ηθοποιό.
Αργυρός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος: στους Λεωνίδα Κουρσούμη, Βιβλιοπώλη, δημιουργό του Βιβλιοπωλείου των Αστέγων, Χρήστο Πετμεζά, Αστυνομικό.
Αργυρός Σταυρός του Τάγματος της Ευποιίας: στους Μαρία Ανδρουλάκη, Νοσηλεύτρια και Μαρία Τσιαλέρα, Εκπαιδευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου