Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2022

Χαμός στις Σπέτσες: Ο δήμαρχος κλείνει τα σχολεία και η Δευτεροβάθμια τα ανοίγει!
Άνοιξε μεγάλος κύκλος αντιπαράθεσης

Άνω-κάτω γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές μετά τις απανωτές, διαφορετικές αποφάσεις που λαμβάνονται για τα σχολεία στις Σπέτσες. Ενώ την περασμένη Πέμπτη 20/1/2022, ο δήμαρχος Σπετσών με απόφασή του ανακοίνωσε το «λουκέτο» σε όλα τα σχολεία του νησιού για σήμερα Παρασκευή, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων, αργά χθες το βράδυ με παρέμβαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά αποφασίστηκε να παραμείνουν ανοιχτά.

Σε πρώτη φάση ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στο νησί σήμερα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος επικαλέστηκε «έκτακτες συνθήκες», και έκανε λόγο για «ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας» αλλά και «ανάγκη απολύμανσης στα σχολικά κτίρια».

Σε δεύτερη φάση, η απόφαση αυτή του δημάρχου δεν βρήκε σύμφωνο τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι το Λύκειο Σπετσών θα ανοίξει και θα λειτουργήσει κανονικά σήμερα. Πέραν της διαχείρισης του θέματος από την πλευρά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε γυμνάσια και Λύκεια μετά την ανακοίνωση από την πλευρά του δημάρχου ότι θα κλείσουν τα σχολεία, υπήρξαν πολλές αποστασίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου