Δευτέρα, Ιανουαρίου 17, 2022

Επιχείρηση ΝΔ νεκρανάστασης αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου...

 


...με Πολάκη-Βαξεβάνη...


Στην προσπάθεια νεκρανάστασης του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου αποδίδουν στην αξιωματική αντιπολίτευση τη νέα επίθεση της ΝΔ στον Παύλο Πολάκη, με αφορμή αυτή τη φορά περιστατικό που συνέβη ή δεν συνέβη σε ταβέρνα στο Μοσχάτο και είχε ως πρωταγωνιστή τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας.


Στην... Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως είναι προφανής η προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα από την πανδημία, η οποία επιμένει παρά τον κυβερνητικό εφησυχασμό- μόνο χθες Κυριακή είχαμε 95 νεκρούς- και την ακρίβεια που εξαφανίζει τα εισοδήματα των νοικοκυριών.


Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουν και τα όσα έχουν ακολουθήσει την κλήση σε απολογία του Κώστα Βαξεβάνη ως κατηγορούμενου για εγκληματική οργάνωση αντί να εστιάζεται η συζήτηση στο υπαρκτό σκάνδαλο Novartis για το οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο κι ερευνώνται ακόμα οι Άδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Ως προς τα του συνεδρίου, η αναβολή του για τις 31 Μαρτίου σημαίνει πως πηγαίνουν προς τα πίσω κι όλες οι ενδιάμεσες διαδικασίες.


Εν αναμονή σχετικής συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα παραταθεί η δυνατότητα εγγραφής νέων μελών με δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία για την ανάδειξη συνέδρων με το δικαίωμα του εκλέγειν κι εκλέγεσθαι.



Υπενθυμίζουμε ότι η σχετική προθεσμία παρήλθε στις 15 Ιανουαρίου, αλλά δεν έχει προλάβει ακόμα να "τρέξει" η διαδικτυακή καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών.


Το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, εξάλλου, αναμένεται να συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα προκειμένου να καταλήξει στο κείμενο θέσεων και στο καταστατικό που θα τεθούν προς έγκριση από το συνέδριο κι αφού πρώτα διεξαχθεί αναλυτικός σχετικός διάλογος στην κομματική βάση.



Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, συζητούνται την Τρίτη στην Ολομέλεια τα διαφορετικά πορίσματα των κομμάτων στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλει, ανάμεσα σε άλλα, πως το Μέγαρο Μαξίμου είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για όλο το εύρος της υλοποίησης κι εκτέλεσης της σύμβασης, καθώς και πως λόγω έλλειψης σαφών κριτηρίων η διαδικασία συμμετοχής των Μέσων στην εκστρατεία και η κατανομή της χρηματοδότησης υπήρξε παντελώς διάτρητη με φαινόμενα αυτοπρότασης ΜΜΕ να συμπεριληφθούν στο πακέτο των 20 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και μια πρωτοφανής, από τη μεταπολίτευση και μετά, ευθεία απόπειρα φίμωσης, με έντονα χαρακτηριστικά λογοκρισίας, από μια ιδιωτική εταιρεία προς ένα ΜΜΕ, το "Documento", με εντολή, ενθάρρυνση κι έγκριση της κυβέρνησης...


Γιάννης Συμεωνίδης


cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου