Δευτέρα, Ιανουαρίου 17, 2022

Παλιά δοκιμασμένη προπαγάνδα...

 


Την παλιά δοκιμασμένη προπαγάνδα της εμφυλιοπολεμικής Δεξιάς ανέσυρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, αμφισβητώντας την ένταξη της Αριστεράς στο δημοκρατικό πολιτικό τόξο. «Η Ελλάδα είναι φιλελεύθερη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία», δήλωσε με στόμφο ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Γ. Αυτιά (ΣΚΑΪ).


Και... αμέσως εξήγησε, αναφερόμενος ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα: «Επιχείρησαν κάποιοι στο παρελθόν να το καταλύσουν αυτό με την εργαλειοποίηση των θεσμών, αλλά βρήκαν απέναντί τους την κοινωνία, βρήκαν απέναντί τους τις θεσμικές αντιστάσεις της Δημοκρατίας».



Ατυχή συγκυρία διάλεξε ο κ. Οικονόμου να αποδώσει παρόμοια κατηγορία στην αντιπολίτευση. Τη στιγμή που έχει αποκαλυφθεί το ωμό σχέδιο της κυβέρνησης να εκβιάσει τον δικαστικό μηχανισμό για να επιβληθεί δημοσιογραφικό σιωπητήριο και μετά την πολύμηνη «εργαλειοποίηση» της πανδημίας, ως όπλο για την άσκηση μιας αυταρχικής και αδιαφανούς διοίκησης.



Θα μπορούσε ΚΑΠΟΙΟΣ να θυμίσει στον εκπρόσωπο ότι είναι το κόμμα του που φιλοξενεί σε «επιτελικές» θέσεις στελέχη που αναδείχτηκαν στον ακροδεξιό ΛΑΟΣ, αλλά και ότι ο πρωθυπουργός έχει συμβούλους που διαλαλούν την προσωπική σχέση τους με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.


Θα μπορούσε ακόμα κανείς να συγκρίνει τη σημερινή εξαιρετικά ήπια αντιπολίτευση με τον τρόπο που προετοίμασε ο Κυρ. Μητσοτάκης την εκλογική επικράτησή του, κρυπτόμενος πίσω από τα συλλαλητήρια των «Μακεδονομάχων» και των κυνηγών προσφυγικών κεφαλών, που έφτασαν να απειλήσουν και εισβολή στη Βουλή, κατά το παράδειγμα των κερασφόρων οπαδών του Τραμπ.


Για ακόμα μία φορά, η Ν.Δ. φαίνεται ότι γλιστρά σε μεθόδους Μπαλτάκου, επιχειρώντας να «κλείσει το μάτι» στη μερίδα του εκλογικού ακροατηρίου της που έχει πικραθεί επειδή βρέθηκε έξω από τη μοιρασιά και τώρα θέλγεται από τα κηρύγματα των εμβολιομάχων και των συνωμοσιολόγων.


Την πρώτη φορά που έγινε αυτό, το 2012, η χώρα μας το πλήρωσε ακριβά, με την εφαρμογή της περιβόητης θεωρίας των δύο άκρων που αποτέλεσε απλώς το εφαλτήριο για τη νομιμοποίηση της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας.


Αν δεν το έχει καταλάβει ο Κυρ. Μητσοτάκης, ας ρωτήσει τον Αντ. Σαμαρά. Και ας αποφασίσει αν θέλει να πάρει παρόμοια ευθύνη, μόνο και μόνο επειδή βλέπει ότι η «εργαλειοποίηση των θεσμών» από την κυβέρνησή του έχει γίνει πλέον ορατή σε όλους...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου