Πέμπτη, Ιανουαρίου 20, 2022

Γιώργος Παυλάκης: Κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο – Τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε το 1/3 των κρουσμάτων στα σχολεία και να πανηγυρίζουμε

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο καθηγητής – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (20.1.2022) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο καθηγητής τόνισε σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα πως τα «τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας».


Όπως είπε ο Γιώργος Παυλάκης, πως το «τσουνάμι» της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού θα περάσει αρκετά γρήγορα αλλά θα αφήσει στη θέση του ένα χαμηλότερο κύμα και ενδέχεται να σημειωθεί κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο.

«Το επόμενο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να αποφευχθεί αυτό που συνέβη την προηγούμενη άνοιξη. Το άσχημο επιδημικό κύμα που θα φέρει χιλιάδες θανάτους» σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «αναζωπυρωθούν» η μετάλλαξη Δέλτα και η Όμικρον. «Πρέπει να λέμε τις δυσάρεστες αλήθειες, η επιδημία δεν θα φύγει μόνη της», τόνισε ο καθηγητής ενώ σημείωσε πως «πρέπει να κερδίσουμε το Πάσχα».

Τέλος, υπογράμμισε πως τα κρούσματα σε κάθε περίπτωση πρέπει να μειωθούν και συμπλήρωσε πως «δεν είναι δυνατόν να έχουμε το 1/3 των συνολικών κρουσμάτων στα σχολεία και να πανηγυρίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου