Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει στη Βουλή...

 


...την περιστολή λειτουργείας του Παίδων Πεντέλης...


Στην ακρίβεια που “σαρώνει” νοικοκυριά κι επιχειρήσεις στρέφει το ενδιαφέρον της η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει και νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των πιο ευάλωτων.


Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρουν πως “όσο η κυβέρνηση κάθεται με... σταυρωμένα χέρια” αφήνοντας την ακρίβεια να πλήττει μικρομεσαίους και ευάλωτους’ το κόμμα τους θα καταθέτει προτάσεις και θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στη Βουλή για την εξισορρόπηση της κατάστασης. Ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ενώ έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τόσο για την αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό, όσο και για τις αόριστες αναφορές του πρωθυπουργού σε νέα αύξηση του κατώτατου τον ερχόμενο Μάιο.


Οι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας θα περιλαμβάνουν και στοχευμένες εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του προέδρου του σε σημεία που καταδεικνύουν το πρόβλημα και την εκτίναξη των τιμών.


Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν και για το θέμα της πανδημίας και μάλιστα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να βρεθεί σήμερα στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο το οποίο η κυβέρνηση μετατρέπει σε θεραπευτήριο αποκλειστικά για covid περιστατικά, αναστέλλοντας τη λειτουργία των άλλων κλινικών. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε χθες την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης να μην γίνονται όλες και πλήρεις οι εφημερίες στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ένα από τα μόλις τέσσερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία.



“Μετά και το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα των σχολείων με το εγκληματικό πρωτόκολλο 50+1%, νοσηλείες και κρούσματα παιδιών με covid αυξάνονται” σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος με την επισήμανση πως η κυβέρνηση αποφάσισε να “ακρωτηριάσει” τη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών της Βόρειας Αττικής.



Την ίδια ώρα με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο αρμόδιος τομεάρχης Ανδρέας Ξανθός ζητεί να μάθει αν, με δεδομένο ότι είναι παράλογη και υγειονομικά επικίνδυνη η αυταρχική περιστολή της λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης, προτίθεται να ακυρώσει την απόφασή του και να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία...


Βούλα Κεχαγιά


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου