Τετάρτη, Ιανουαρίου 19, 2022

Απειλές για τη ζωή της...

 



Αναβάθμιση της έρευνας στο ανώτατο δικαστικό επίπεδο για το βιασμό της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλειώτα, ο οποίος παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση, έτσι ώστε να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η... σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων».


Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των δικαστικών και αστυνομικών αρχών στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες κινούνται προς δύο κατευθύνσεις: αφενός στην πλήρη διαλεύκανση των όσων συνέβησαν στη διάρκεια του πάρτι σε πολυτελές ξενοδοχείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με θύμα την 24χρονη κοπέλα, η οποία υπέστη βιασμό και αφετέρου στην αναζήτηση τυχόν κυκλώματος μαστροπείας, το οποίο δρούσε στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να προωθεί γυναίκες σε αντίστοιχα πάρτι.


Από πλευράς της, η 24χρονη κοπέλα προσπαθεί να επανέλθει στην καθημερινότητά της, όπως δήλωσε χθες δια του συνηγόρου της, ευχαριστώντας παράλληλα τους πολίτες για τη συμπαράσταση τους, παρότι η ίδια αισθάνεται έντονο φόβο, δεχόμενη απειλές, όπως περιέγραψε, μιλώντας στο Mega, ο εργοδότης της, Χρήστος Καραθανάσης. «Φιλοξενείται αυτήν την στιγμή από κάποια άτομα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές και φυλάγεται. Το να προστατέψει τον εαυτό της έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι μόνη της, καθημερινά γίνεται μία συσπείρωση δίπλα της, δεν είναι μόνη της», τόνισε ο κ. Καραθανάσης.



Στο ενδιάμεσο, στην τρίτη κατά σειρά κατάθεσή της στις ανακριτικές Αρχές την περασμένη Παρασκευή, η 24χρονη κοπέλα φέρεται να αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, από τα τρία που την παρέσυραν στη σουίτα, ενώ μένει να αποδειχθεί αν της είχαν ρίξει ναρκωτική ή άλλη ουσία στο ποτό της, όπως εικάζει, ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις της.



Τις τελευταίες ώρες, πάντως, ευρεία αναστάτωση επικρατεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου χθες πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας έξω από το παραλιακό καφέ, στο οποίο δραστηριοποιούνταν ένας από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, ενώ έντονη εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η φερόμενη δράση προσώπων της πόλης στην υπόθεση δεν έγινε αντιληπτή ούτε ως υποψία, παρά το εκτενές φάσμα των κοινωνικών τους επαφών.




Η εικόνα, ωστόσο, από το αποτροπιαστικό συμβάν της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης αρχίζει και ξεθολώνει σταδιακά, αναφορικά με την ταυτότητα των προσώπων που μετείχαν στο εν λόγω πάρτι. Μεταξύ αυτών είναι ο 27χρονος επιχειρηματίας Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος αποδέχεται ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, αλλά φέρεται να έχει καταθέσει ότι όλα έγιναν με τη συναίνεσή της και έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες διακινούνταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε σχέση με οικογένεια που έχει μετοχική σχέση με την Coca Cola 3Ε, η εταιρεία σε ανακοίνωσή της ανέφερε χθες ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον επιχειρηματικό κολοσσό. Στο πάρτι φέρεται να συμμετείχε ακόμη και ο αδελφός του, Ευαγόρας Λεβέντης, ο οποίος ωστόσο δεν έχει κληθεί προς το παρόν για κατάθεση στην Αστυνομία.


Με αφορμή την υπόθεση, στα social media κυκλοφόρησε και το όνομα του κ. Δημήτρη Φιντίρικου, ως κατόχου της σουίτας στο γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, την επίμαχη ημέρα. Η σουίτα αυτή, ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου της καταγγέλλουσας, Θανάση Ζιώγα είχε κλειστεί στο όνομα του φερόμενου ως δράστη και όχι στο όνομα του κ. Φιντιρίκου. Ο ίδιος ο Δημήτρης Φιντιρίκος, δε, έκανε γνωστό ότι, την «επίμαχη» ημερομηνία του καταγγελλόμενου βιασμού, βρισκόταν στο εξωτερικό. Επιπλέον, ο κ. Φιντιρίκος αναφέρει ότι μπορεί να αποδείξει την απουσία του, ενώ στην υπόθεση ενεπλάκη και η γνωστή influencer Ιωάννα Τούνη, η οποία από τη μία τον «αθώωσε» για την διαρροή του revenge porn βίντεο με πρωταγωνίστρια την ίδια και από την άλλη πρόσθεσε την δική της μαρτυρία για την απουσία του στο εξωτερικό.


Τα στοιχεία – κλειδιά


Περισσότερο φως στην εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, όπου έχουν μεταφερθεί ρούχα του θύματος, αλλά και ανδρικά ρούχα που βρέθηκαν στην σουίτα, κατά τη διάρκεια των ερευνών. Ανάμεσα στα ευρήματα περιλαμβάνονται και τα κλειδιά του δωματίου στο ίδιο ξενοδοχείο, που είχε κλείσει η 24χρονη κοπέλα προκειμένου να κοιμηθεί, αλλά και ένα χάπι στυτικής διέγερσης. Παράλληλα, στα στοιχεία που ερευνούν τώρα οι Αρχές είναι οι κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας και οι κλήσεις που δέχτηκε, αλλά και το ενδεχόμενο να της χορηγήθηκε κάποια ουσία, που είχε ως αποτέλεσμα την ημιλυπόθυμη κατάσταση, στην οποία βρέθηκε.


Σύμφωνα με το συνήγορό της, η κοπέλα έπεσε θύμα της τυφλής εμπιστοσύνης που επέδειξε σε άτομο που μέχρι τότε θεωρούσε «φίλο» της, ο οποίος και την προσκάλεσε στο εν λόγω πάρτι, αφού γνωρίζονταν νωρίτερα, καθώς η κοπέλα ήταν θαμώνας σε πολύ γνωστό καφέ του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στο οποίο ο τελευταίος δραστηριοποιούνταν. «Ένας που εμπιστευόταν, την παρέσυρε, την έστειλε στο στόμα του λύκου», περιέγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Ζιώγας, αναφερόμενος, όπως προκύπτει, στον Μάνο Παπαδόπουλο του «Αχίλλειου».



Σύμφωνα με τα όσα έχει μεταφέρει η 24χρονη μέσω του δικηγόρου της, δέχτηκε καλοπροαίρετα την πρόσκληση να συμμετάσχει στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, πήγε στο πάρτι με μία φίλη της, ενώ εκεί οι δύο κοπέλες συνάντησαν και μια ακόμη γνωστή τους. Ο Παπαδόπουλος της, της είχε πει, άλλωστε, ότι επρόκειτο για μια μάζωξη μεταξύ καλών φίλων, ανάμεσα τους και ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας από την Αθήνα.


Σύμφωνα με το συνήγορο του θύματος, η κοπέλα πράγματι μετέβη στο πάρτι, ήπιε μερικά ποτά και κάποια στιγμή όλες μαζί οι κοπέλες θέλησαν να αποχωρήσουν. Τότε η 24χρονη, καθώς άρχισε να αισθάνεται ζαλάδα, προσπάθησε να εντοπίσει το αυτοκίνητό της, ενώ ήδη οι άλλες δύο κοπέλες είχαν αποχωρήσει μαζί. Καθώς όμως δεν έβρισκε το αυτοκίνητό της, τηλεφώνησε στον Παπαδόπουλο, που την είχε προσκαλέσει στο πάρτι, για τη βοηθήσει. Σύμφωνα με την διήγησή της, εκείνος την μετέπεισε τελικά να επιστρέψει πίσω στο πάρτι.



Η κοπέλα, ωστόσο, συνέχισε να μην αισθάνεται καλά και για το λόγο αυτό προτίμησε να κλείσει ένα άλλο δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο και να κοιμηθεί, για να συνέλθει, αφού διαμένει -κατά τον συνήγορό της- σε «μακρινό χωριό» του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, οπότε δεν θα ήταν εύκολη η επιστροφή της.


Κατευθυνόμενη, ωστόσο, προς το δωμάτιό της στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου, έγινε αντιληπτή από τρεις άνδρες, οι οποίοι φέρονται να μετείχαν επίσης στο πάρτι, που της έκλεισαν το δρόμο και τη ρωτούσαν που πάει. Σύμφωνα με την καταγγελία της 24χρονης, εκείνη τους εξήγησε ότι ήταν ζαλισμένη και πήγαινε να κοιμηθεί, ωστόσο οι τρεις άνδρες, μεταξύ των οποίων και «ο επιχειρηματίας από την Αθήνα», δηλαδή ο Λεβέντης, την παρέσυραν σε μια σουίτα, λέγοντάς της ότι «θα είναι καλύτερα για εκείνη στη κατάσταση που βρισκόταν».


Ξυπνώντας, ωστόσο, η κοπέλα το επόμενο πρωί, βρέθηκε μόνη της, χωρίς εσώρουχο και σε ένα δωμάτιο που η ίδια δεν γνώριζε. Έντονα ταραγμένη, καθώς δεν θυμόταν τίποτα από όλα όσα είχαν συμβεί, τηλεφώνησε αμέσως στο «φίλο» της, που την είχε καλέσει στο πάρτι, ζητώντας να μάθει το που βρίσκεται, γιατί ήταν στο συγκεκριμένο χώρο και τι προηγήθηκε. Τότε εκείνος, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στις Αρχές η κοπέλα, της ζήτησε να τον επισκεφθεί στο σπίτι του. Ακολούθως, η 24χρονη του έκλεισε το τηλέφωνο και τηλεφώνησε στο δικηγόρο της, οποίος και της συνέστησε να μεταβεί στην Αστυνομία και να καταγγείλει το βιασμό της, όπως και έπραξε.


Το μοιραίο... λάθος


Η κοπέλα ήταν «βέβαιη πως βιάστηκε» και μετέβη στις 2 Ιανουαρίου, στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου, για να καταγγείλει το συμβάν και να καταθέσει μήνυση για βιασμό. Η ίδια δε θυμόταν τα ονόματα των φερόμενων δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr όμως, ένας από αυτούς είχε κάνει το «λάθος» να την καλέσει στο κινητό της τηλέφωνο.


Έτσι, η νεαρή γυναίκα έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου του στους αστυνομικούς και εκείνοι προχώρησαν στην σύλληψη του επιχειρηματία Βασίλη Λεβέντη. Μάλιστα, την ίδια ημέρα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανέφερε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «Ξημερώματα σήμερα, αστυνομικοί του Τ.Α. Λευκού Πύργου συνέλαβαν 27χρονο για καταγγελλόμενο βιασμό σε βάρος 24χρονης».


Ο 27χρονος συλληφθείς, Βασίλης Λεβέντης παραδέχθηκε ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με την κοπέλα, αλλά ισχυρίστηκε πως όσα έγιναν, ήταν με τη συναίνεσή της. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας. Πρόκειται για μακρινό συγγενή της οικογένειας Λεβέντη, της Coca-Cola 3E...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου