Τετάρτη, Ιανουαρίου 19, 2022

Φωτιά στα μπατζάκια τους...

 Είναι πολύς καιρός που ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος δημοσιοποιεί στα κοινωνικά δίκτυα αναρτήσεις με σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Έως τώρα η κυβέρνηση δεν είχε αντιδράσει. Αντιδρά από προχθές. Και ο λόγος είναι ότι ο Γ. Κύρτσος πήρε θέση κατά της δίωξης που υφίστανται οι δημοσιογράφοι Κ. Βαξεβάνης και Γ. Παπαδάκου.


Είναι προφανές ότι... σε αυτή την υπόθεση -όπου δημοσιογράφοι διώκονται για έρευνες και αποκαλύψεις που έκαναν- η κυβέρνηση ακροβατεί επικίνδυνα. Πρόκειται για μια κραυγαλέα περίπτωση δίωξης του Τύπου, κατάχρησης εξουσίας και απροκάλυπτων παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη. Μια τέτοια πρακτική θα της δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους διεθνείς οργανισμούς.


Αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να φτάσει τις αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές παρεμβάσεις μέχρι τέλους επειδή καίγεται να κουκουλώσει το τεράστιο σκάνδαλο Novartis και να το αποδώσει στην κακόβουλη εγκληματική δράση κάποιων δημοσιογράφων, πολιτικών και δικαστών.Το κουκούλωμα είναι θέμα επιβίωσης για το παλιό πολιτικό κατεστημένο, που πιέζεται ασφυκτικά και αγωνιά. Αγωνιά διότι οι παράλληλες έρευνες που έγιναν από το FBI αποκάλυψαν διαφθορά κρατικών αξιωματούχων στην Ελλάδα αναγκάζοντας τη Novartis στην καταβολή αποζημιώσεων.


Πρόκειται για φωτιά στα μπατζάκια τους. Πόσο μάλλον όταν οι εξελίξεις με το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνουν ότι ένα κομμάτι της Δικαιοσύνης δεν καταλαβαίνει από κυβερνητικές παρεμβάσεις. Γι' αυτό αναγκάζονται να επιτεθούν και στον ευρωβουλευτή τους.Ο αντιθεσμικός κατήφορος στριμώχνει την κυβέρνηση όλο και περισσότερο...


ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου