Παρασκευή, Ιανουαρίου 28, 2022

ΚΙΝΑΛ: Αποδεκτό το νέο αίτημα από τον Τασούλα – «Μέσα» στην συζήτηση για την πρόταση μομφής ο Ανδρουλάκης



Βρέθηκε λύση για την ομιλία Ανδρουλάκη στη Βουλή: Στις 8 το πρωί της Κυριακής η συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Τέλος στην εμπλοκή που προέκυψε με την παραχώρηση αίθουσας στο ΚΙΝΑΛ, για να συνεδριάσει η ΚΟ - Το κόμμα ζήτησε, αντί για τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα να συνεδριάσει στις 8 το πρωί και ο Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε το αίτημα δεκτό

Δεκτό έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, το αίτημα του ΚΙΝΑΛ, να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στις 8 το πρωί της Κυριακής.


Όπως είπε, ο κ. Τασούλας, το νέο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής έγινε δεκτό καθώς η συνεδρίαση θα γίνει εκτός του ωραρίου (σ.σ. αρχίζει στις 09:00) της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Πώς φτάσαμε στην… λύση για το ΚΙΝΑΛ

Νωρίτερα, όπως σας είχε ενημερώσει το newsit.gr, η συζήτηση στην Βουλή για την πρόταση μομφής που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον της κυβέρνησης, είχε ξεκινήσει με… ένταση από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε βρει τη λύση για να… συμμετάσχει στην κορυφαία αυτή Κοινοβουλευτική διαδικασία κι ας μην είναι βουλευτής, κάτι που αποτελεί κι ένα «αγκάθι» για το ΚΙΝΑΛ από την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος κι έπειτα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε και στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, ο Νίκος Ανδρουλάκης επρόκειτο να κάνει ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, με στόχο το βίντεο να «μοιραστεί» στα Μέσα ενημέρωσης, ούτως ώστε να υπάρχει και η δική του παρέμβαση στην συζήτηση για την πρόταση μομφής.


Η ομιλία αυτή επρόκειτο να γίνει στην «μικρή» αίθουσα της Βουλής, ούτως ώστε το «εμπόδιο» της μη βουλευτικής ιδιότητας να ξεπεραστεί για τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο το προεδρείο της Βουλής έβαλε αρχικά «στοπ» στο συγκεκριμένο πλάνο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στο Κοινοβούλιο.
Ο Κατρίνης κατήγγειλε τον Τασούλα

Πιο συγκεκριμένα, αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία της η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην συζήτηση στη Βουλή η οποία ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, 28.01.2022, ζήτησε τον λόγο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης ανέφερε πως το ΚΙΝΑΛ ζήτησε την αίθουσα της Γερουσίας, στην Βουλή, ώστε να γίνει σύγκληση της ΚΟ την προσεχή Κυριακή και το προεδρείο αρνήθηκε, ζητώντας αφενός εξηγήσεις από το προεδρείο και αφετέρου από τα υπόλοιπα κόμματα να πάρουν θέση για το ζήτημα.

«Μαθαίνουμε ότι σε ένα κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου δεν δίνεται για συνεδρίες κοινοβουλευτικής του επιτροπής αίθουσα για να γίνει συνεδρίαση του και θα ήθελα να ακούσω και από τα υπόλοιπα κόμματα όλους εκπροσώπους των πτερύγων της Βουλής για το αν συμφωνούν σε αυτή την ατυχή πρώτη απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου», είπε συγκεκριμένα ο κ. Κατρίνης, ενώ λίγο αργότερα «χτύπησε» και το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ με μια οργισμένη ανακοίνωση.


Η απάντηση του Τασούλα για την άρνηση στο αίτημα του ΚΙΝΑΛ

Αμέσως μετά την παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, πήρε τον λόγο και εξήγησε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να συγκληθεί η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ το μεσημέρι της Κυριακής, 30.01.2022, «την ίδια στιγμή που αρχίζει κατά τεκμήριο η αντίστροφη διαδικασία των ομιλιών των αρχηγών των κομμάτων», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Και συνέχισε ο ΠτΒ: «Υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να το λύσουμε. Το θέμα του ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν μετέχει στο Κοινοβούλιο. Όταν ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ΚΟ χθες, το ζήτησε την ώρα που δεν συνεδρίαζε η Ολομέλεια. Η ταυτόχρονη διαδικασία συνελεύσεως ΚΟ θεωρώ ότι αν μη τι άλλο είναι προβληματική για τη βαρύτητα της συνεδρίασης που ξεκινήσαμε πριν λίγο».


Click4more: Πρόταση μομφής – Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Συγγνώμη από τον κ. Μητσοτάκη που του χαλάμε το τριήμερο»

Όσον αφορά στο τι πρέπει να γίνει, ο Κ. Τασούλας τόνισε: «Η πρακτική αυτή πρέπει να λυθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων. Διότι προφανώς δεν είναι μια αίτηση για μεθαύριο, αλλά είναι κάτι που θα συμβαίνει τακτικά. Και πρότεινα να το λύσουμε στην Διάσκεψη των Προέδρων και όχι κατά περίπτωση.

Έδωσα στην συζήτηση του προϋπολογισμού αυτή την άδεια, τότε ήταν η πρώτη φορά που θα το έκανε ο κ. Ανδρουλάκης. Δεν μπορώ όμως να το κάνω κάθε φορά και πρέπει να το λύσει η Διάσκεψη των Προέδρων. Φανταστείτε κι άλλα κόμματα να κάνουν Κοινοβουλευτική Ομάδα… Το κανάλι της Βουλής ποτέ δεν μεταδίδει Κοινοβουλευτική Ομάδα την ώρα που συνεδριάζει η Ολομέλεια. Πόσω μάλλον στην κορυφαία αυτή διαδικασία.

Δεν μπορώ να καλούμαι κάθε φορά να κάνω μια εξαίρεση. Γι’ αυτό και είπα ότι την Κυριακή δεν μπορεί να κάνει Κοινοβουλευτική Ομάδα το ΚΙΝΑΛ. Ούτε να φιμώσω θέλω, ούτε να υποτιμήσω».


Και νέος… διάλογος Κατρίνη – Τασούλα

«Για λόγους αρχής θα μπορούσατε να πείτε ότι από δω και στο εξής κύριε πρόεδρε. Δεν μπορεί ένα θέμα το οποίο το παραπέμπεται στη διάσκεψη των προέδρων να το αποφασίζετε μόνος σας σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι στη Βουλή έχουμε “ενός ανδρός αρχή” αυτό παρακαλώ να διασαφηνιστεί και παρακαλώ πολύ όλα τα κόμματα να πάρουν θέση σε ένα θέμα που είναι θέμα Δημοκρατίας και αυτονόητο» είπε παίρνοντας ξανά τον λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

«Ούτε ‘ενός ανδρός αρχή’ υπάρχει ούτε τίποτα… Αυτό το οποίο ζητάτε να γίνει μεθαύριο έγινε στον προϋπολογισμό» ανταπάντησε ο πρόεδρος της Βουλής…

Φωτογραφίες: Intime.


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καιρός – Καλλιάνος στο newsit.gr: Δυο πράγματα με τρομάζουν για την Αττική
Κορονοϊός: 8024 κρούσματα στην Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη «φλερτάρουν» με τα 2000 – Ο χάρτης της διασποράς
Μαρία Μπεκατώρου: Ο πατέρας μου δεν πρόλαβε να δει όλη μου την εξέλιξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου