Πέμπτη, Ιανουαρίου 20, 2022

Θεσσαλονίκη, Αργυρούπολη, Περιστέρι: Οι υποθέσεις βίας που ανατριχιάζουν την Ελλάδα




Σε συνεχή σοκ η ελληνική κοινωνία τα τελευταία 24ωρα από τις αποκαλύψεις ωμής βίας κατά γυναικών.

Τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες είναι αδιανόητα. Ένα τριπλό μαύρο πέπλο βίας και κακοποίησης έχει σκεπάσει την κοινωνία, σε τρεις υποθέσεις που έχουν συνεχείς και ραγδαίες εξελίξεις και που, δυστυχώς, βάσει και όλων των στατιστικών στοιχείων και αναφορών από οργανισμούς και οργανώσεις, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Γιατί αν σκεφτεί και συνειδητοποιήσει κανείς το πόσες περιπτώσεις βιασμών, ξυλοδαρμών και κακοποίησης δεν καταγγέλλονται ποτέ, δεν καταγράφονται ποτέ και δεν μαθαίνονται ποτέ, τότε… μιλάμε για μια πραγματική άβυσσο παρακμής.

Το 2021, πραγματοποιήθηκαν 6.797 κλήσεις για καταγγελία βίας, ενώ 5.491 άτομα απευθύνθηκαν στα συμβουλευτικά κέντρα και 198 γυναίκες φιλοξενούνται μαζί με τα παιδιά τους στους ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας. Η αύξηση των καταγγελιών σε σχέση με το 2020, είναι 8%.


Σε Θεσσαλονίκη, Αργυρούπολη και Περιστέρι, εκτυλίσσονται θρίλερ με δύο βιασμούς και έναν άγριο ξυλοδαρμό. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις (Αργυρούπολη και Περιστέρι), οι καταγγελλόμενοι βρίσκονται στα χέρια των Αρχών (προφυλακισμένος ο ένας, εν αναμονή της απολογίας ο άλλος), ενώ στην πρώτη, αυτή της Θεσσαλονίκης, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Εμπλέκονται ισχυρά ονόματα και ερευνάται τυχόν ύπαρξη μεγάλου κυκλώματος μαστροπείας, τα πλοκάμια του οποίου φθάνουν μέχρι τα Εμιράτα.
Φάκελος Θεσσαλονίκη

Το εφιαλτικό βράδυ που έζησε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο πάρτι που διοργάνωσαν πλουσιόπαιδα και γόνοι επιχειρηματιών σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, ουσιαστικά δεν τελείωσε ποτέ.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι κατήγγειλε τον βιασμό της στο ΑΤ Λευκού Πύργου, άρχισε ένα γαϊτανάκι εξελίξεων, καταγγελιών, απειλών, αποκαλύψεων. Η 24χρονη κοπέλα όμως, παρά τον εκφοβισμό που δέχθηκε όπως αναφέρει το περιβάλλον της, δεν υπέκυψε και μίλησε δημόσια.

Η Γεωργία είπε για το βράδυ του βιασμού της, ότι θέλησε να ξεκουραστεί σε δωμάτιο του ξενοδοχείου (όπου έκανε κράτηση) για να μην οδηγήσει αφού είχε πιει αρκετά. Όπως κατήγγειλε, άνδρες την παρέσυραν στο διάδρομο και την έβαλαν στη σουίτα 608. Το επόμενο πρωί ξύπνησε χωρίς ρούχα ενώ γύρω της βρίσκονταν χάπια viagra και προφυλακτικά και η ίδια δεν θυμόταν πολλά πράγματα από τα όσα συνέβησαν μέσα στη σουίτα. Και σύμφωνα με τα όσα έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της, δεν θα μπορούσε να θυμάται, αφού ήταν ναρκωμένη.

Το θύμα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 27χρονου επιχειρηματία Βασίλη Λεβέντη, γόνου της πανίσχυρης «δυναστείας» Δαυίδ-Λεβέντη ο οποίος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος αφού παραδέχτηκε ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, με την θέλησή της, όπως είπε. Χθες, Δευτέρα, η 24χρονη αναγνώρισε ακόμα δύο πρόσωπα που εμπλέκονται στον βιασμό της. Στο πάρτι φέρεται να συμμετείχε ακόμη και ο αδελφός του, Ευαγόρας Λεβέντης, ο οποίος δεν έχει κληθεί προς το παρόν να καταθέσει.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο πρώην μετρ στο Αχίλλειον Μάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν ο διοργανωτής του πάρτι και εκείνος που προσκάλεσε την 24χρονη. Ο ίδιος με ανάρτηση του είχε παραδεχτεί τον βιασμό της νεαρής κοπέλας ωστόσο λίγες ώρες μετά το διέψευσε και υποστήριξε ότι του είχαν αποσπάσει το κινητό τηλέφωνο.

Οι αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο πίσω από τον καταγγελλόμενο ομαδικό βιασμό της 24χρονης να κρύβεται ένα επικίνδυνο και αδίστακτο κύκλωμα μαστροπείας με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και άλλων πλουσιόπαιδων. Στην παρέμβασή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, ο οποίος εποπτεύει τις έρευνες, ζητά να ερευνηθεί σειρά δημοσιευμάτων για τις καταγγελίες που αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Διαβάστε σχετικά:
Άτακτη υποχώρηση μετά τον σάλο: Η Μενδώνη ακύρωσε τη χορηγία του καταγγελλόμενου για βιασμό Βασίλη Λεβέντη
Εξελίξεις! Βρέθηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα στον οργανισμό της Γεωργίας
Ηρωίδα η Γεωργία! Δεν λυγίζει από τις απειλές των καθαρμάτων και μιλάει δημόσια
Υπήρχε περιπολικό κάτω από τη σουίτα του βιασμού στη Θεσσαλονίκη!
Μέχρι και στο Ντουμπάι έκανε business το κύκλωμα μαστροπείας – Ποιους φοβάται η 24χρονη
Κύκλωμα μαστροπείας με Rich Kids: Ο βιασμός στο δωμάτιο 602 και το «ψάρεμα» ανυποψίαστων κοριτσιών
Φάκελος Αργυρούπολη

Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της 40χρονης Ο.Δ. στην Αργυρούπολη από τον 46χρονο σύντροφό της έχει προκαλέσει εξίσου μεγάλο σοκ. Η γυναίκα δέχθηκε τόσο βάναυσα χτυπήματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο και σε όλο της το σώμα, που όταν οι γιατροί στον Ευαγγελισμό την είδαν, νόμιζαν ότι είναι θύμα τροχαίου!

Η κατάστασή της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ διασωληνωμένη, ενώ της έχει γίνει και κρανιεκτομή λόγω των πολλαπλών αιματωμάτων στο κεφάλι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αύριο Τετάρτη θα γίνει μια προσπάθεια από τους γιατρούς να την «ξυπνήσουν» για να δουν αν ανταποκρίνεται, ή αν τα χτυπήματα του νταή της Αργυρούπολης θα μετατρέψουν τον ξυλοδαρμό σε γυναικοκτονία…

Ο 46χρονος, ο οποίος αφού τη σακάτεψε στο ξύλο σηκώθηκε και έφυγε, παρουσιάστηκε στην αστυνομία μόνο μετά την παρέλευση του αυτόφωρου και υποστήριξε: «…τσακωνόμασταν κι εγώ πάνω στο θυμό και τα νεύρα μου άρχισα να τη χτυπάω. Δεν κατάλαβα ότι ήταν τόσο δυνατά τα χτυπήματά μου. Δεν ήθελα να φτάσουμε εδώ όλα έγιναν την ώρα που τσακωθήκαμε. Είδα τι είχα κάνει και μετά έφυγα από το σπίτι. Όλες αυτές τις μέρες περιφερόμουν στο δρόμο και κοιμόμουν στα παγκάκια…»

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο κατηγορούμενος (ο οποίος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη) την περασμένη Παρασκευή το πρωί ξυλοκόπησε άγρια τη 40χρονη σύντροφό του. Οι φωνές της κινητοποίησαν τους γείτονες που ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία την βρήκε λιπόθυμη, αιμόφυρτη και με βαριά τραύματα.

Ήδη στην Αργυρούπολη τα στόματα άνοιξαν και το βίαιο παρελθόν του 46χρονου κτήνους ήρθε να προστεθεί στις φρικιαστικές λεπτομέρειες του ξυλοδαρμού. Δεν υπήρχε γυναίκα που να μην είχε χτυπήσει, υποστήριξαν κάποιοι που τον γνωρίζουν, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για «Κωσταλέξι», περιγράφοντας τη συμπεριφορά του απέναντι στο αντίθετο φύλο.

Η επίθεση με μαχαίρι σε πρώην σύντροφό του προ επταετίας στο Άργος, όπου μάλιστα την κυνήγησε λυσσασμένα μόλις κατάφερε να του ξεφύγει, έκανε ακόμα πιο ανατριχιαστική την υπόθεση. Η τότε 24χρονη, αναγκάστηκε να φύγει εκτός Ελλάδας με το παιδί τους, ενώ ο δράστης είχε και τότε εξαφανιστεί για να γλιτώσει τη σύλληψη.

Το συγκλονιστικό ξέσπασμα ενός εκ των παιδιών του 46χρονου, το οποίο ευχήθηκε για τον πατέρα του να «σαπίσει στη φυλακή» και τον χαρακτήρισε «σκουπίδι της Αργυρούπολης», δεν αφήνει περιθώρια για περισσότερα λόγια.

Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου