Τετάρτη, Ιανουαρίου 19, 2022

Ο «πατριωτισμός» της Κ. Σακελλαροπούλου κράτησε μια μέρα ΒΙΝΤΕΟ




Απάλειψε από τη δήλωσή της τη φράση «ανείπωτη βαρβαρότητα»!

Ωραία η πρωτοσέλιδη δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε κυριακάτικη εφημερίδα για τα θέματα ιστορικής μνήμης. Στην ίδια εφημερίδα μάλιστα η οποία συχνά – πυκνά δημοσιεύει θέσεις που δεν θα τολμούσε να λάβει ούτε ο ίδιος ο Ερντογάν! Άλλωστε, επίθεση κατά του Γιώργου Σεφέρη για τις αντιτουρκικές του θέσεις, δεν έχει εξαπολύσει μέχρι σήμερα ούτε ο Μπαχτσελί των Γκρίζων Λύκων. Σε αντίθεση με τον καθηγητή Ιωακειμίδη.

Όλα λοιπόν έχουν μία εξήγηση. Επιβεβαιώνοντας την ρήση ότι τα «θαύματά κρατούν τρεις ημέρες». Ο όψιμος πατριωτισμός της προέδρου λοιπόν, ως επικοινωνιακό προϊόν, κράτησε μόλις μία.



Η πρωτοσέλιδοι παρέμβαση λοιπόν της προέδρου έγινε για να εξευμενίσει τους Τούρκους, που πολύ εκνεύρισε με την ομιλία της για την Ποντιακή Γενοκτονία. Εμείς μπορεί να μην το παρατηρήσαμε, αλλά εκείνοι «το έπιασαν» αμέσως. Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η κυρία Σακελλαροπούλου απάλειψε από τη δήλωσή της τη φράση «ανείπωτη βαρβαρότητα»! Ωστε έτσι, λοιπόν; Μία ημέρα κράτησε η επανάσταση;

Βεβαίως, τώρα που η Πρόεδρος πασχίζει να πείσει πως ήρθε στον ίσιο δρόμο, ανακοινώνει και επισήμως ότι παρίσταται στις εκδηλώσεις της Προεδρικής Φρουράς για τον εορτασμό του προστάτη της, Αϊ-Γιώργη του Φουστανελά! Ολοι βεβαίως γνωρίζουν ότι αυτή η ημέρα επί των ημερών καθιερώθηκε επί των ημερών του Προκόπη Παυλόπουλου. Πέρυσι, η Πρόεδρος είχε πάει με το ζόρι εκεί.

Εάν λοιπόν η πρόεδρος θέλει πραγματικά να φτιάξει ένα πατριωτικό προφίλ, τις προτείνουμε να πάρει τώρα τον Γκουτιέρες τηλέφωνο και να απαιτήσει την αποκαθήλωση του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης από τον ΟΗΕ. Όπως ακριβώς έκανε ο προκάτοχός της, με αποτέλεσμα επί των ημερών του ο ΟΗΕ να μην έχει τολμήσει να προβεί σε αυτό το ανοσιούργημα.

Εκεί λοιπόν, θα είμαστε οι πρώτοι που θα την χειροκροτήσουμε. Σε αντίθετη περίπτωση οι παλαμοκρουσίες θα συνεχίσουν να προέρχονται από προσωπικότητες τύπου Κασιμάτη, Φουρθιώτη, Κουρτάκη, Α. Παπαδόπουλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου