Τρίτη, Μαΐου 24, 2022

Παραδέχονται την αισχροκέρδεια σε βάρος καρκινοπαθών!



Πολιτικό θράσος

Να ελεγχθούν καταγγελίες περί καταχρηστικών χρεώσεων σε ασθενείς που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπείες σε ιδιωτικά κέντρα κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο «γαλάζιος» Γιάννης Μπούγας.

Η ερώτηση συζητήθηκε εντόνως στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια, μια και ο κ. Μπούγας δεν είναι απλώς βουλευτής, αλλά γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Όπως κατήγγειλε, περίπου 12.500 συμπολιτών μας νοσούν από καρκίνο και αναγκάζονται να επισκέπτονται τα ιδιωτικά κέντρα, τα οποία, αν και οφείλουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, ωστόσο ζητούν σε ορισμένες περιπτώσεις παρανόμως χρεώσεις που επιβαρύνουν τους ασθενείς.

Ο ίδιος μίλησε για συγκεκριμένες καταγγελίες ασφαλισμένων, οι οποίοι, όπως ανέφερε, αναγκάζονται, με διάφορους τρόπους, να καταβάλλουν ποσά που φτάνουν αρκετές χιλιάδες ευρώ, τα οποία ζητούνται και με διάφορες αιτίες δικαιολογούνται από τα διαγνωστικά κέντρα. Σε αυτό το φόντο, ζήτησε να ελεγχθούν οι επίμαχες καταγγελίες ή έστω να υπάρξει δειγματοληπτικός έλεγχος.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως και η απάντηση της υφυπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, η οποία ανέφερε πως «έχουν κατά καιρούς έρθει στην αντίληψή μας παράπονα από ιατρικούς συλλόγους, όμως ουσιαστικά δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες προς το υπουργείο». Πρόσθεσε, πάντως, πως «φυσικά, μας ενδιαφέρει να το ελέγξουμε και να δούμε πώς είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου