Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022

Παράνομο δεν είναι, ανήθικο ήταν το βίντεο...

 Ενα κατσίκι σφάχτηκε το Σάββατο σε κάποιο σημείο της ελληνικής επαρχίας με τον παραδοσιακό τρόπο, που θέλει τον σφαγέα να του κόβει το λαρύγγι χωρίς αναισθησία και... χωρίς τις λεπτομέρειες που οι νόμοι τα τελευταία χρόνια προβλέπουν. Το συγκεκριμένο κατσίκι είχε την τιμητική του γιατί τη σφαγή του την δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας ισχυρός οικονομικός και αθλητικός παράγοντας της χώρας, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Το γιατί το έκανε μόνο ο ίδιος το γνωρίζει.

Το τι επακολούθησε της δημοσιοποίησης του βίντεο είναι λίγο - πολύ γνωστό για τους χρήστες του Διαδικτύου, μα εντελώς άγνωστο για τους χρήστες της τηλεοπτικής ενημέρωσης, καθώς ο βασανισμός και η μη σύμφωνη με τον νόμο σφαγή του ζώου δεν έτυχε της ίδιας δημοσιότητας με την προ ημερών κακοποίηση μιας γάτας στην Αιδηψό. Στο Διαδίκτυο πάντως το βίντεο του κ. Γιαννακόπουλου ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων, κάποιες εκ των οποίων έφτασαν τηλεφωνικά και στον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, από τον οποίο ζητήθηκε να κινηθεί με την ίδια ευαισθησία που κινήθηκε και στην περίπτωση της άτυχης γάτας στην Αιδηψό.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, για το επίμαχο βίντεο με την παράνομη σφαγή του κατσικιού μετά από παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία και απεστάλη στον εισαγγελέα, από τον οποίο και θα περιμένουμε να πράξει τα δέοντα για τους παραβάτες του νόμου που, σημειωτέον, είναι οι σφαγείς του ζώου και όχι ο κ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος το πολύ - πολύ να κληθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση, μιας και η δημοσιοποίηση του βίντεο δεν αποτελεί παράνομη πράξη. Σίγουρα πάντως δεν είναι και ηθική πράξη να μοιράζεις δημόσια ένα βίντεο όπου δύο άντρες βασανίζουν μέχρι θανάτου ένα ζώο μπροστά σε μικρά παιδιά περνώντας το μήνυμα πως ένας άντρας που δεν σφάζει ζώα δεν είναι άντρας και το μόνο που του αξίζει είναι να τρώει μπρόκολα...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου