Τετάρτη, Μαΐου 25, 2022

Ερντογάν: Ο καλύτερος χορηγός του Μητσοτάκη




Και υποτίθεται ότι ο Ταγίπ θεωρείται μέγας σκακιστής, τακτικιστής, διαπραγματευτής, στρατηγιστής κι ό,τι άλλο… ης ξεχνάμε.

Τον μάτιασαν μάλλον τον δόλιο τον σουλτάνο, εξ ου και οι απανωτές γκάφες με αφορμή το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Κάποιος πρέπει να τον συνεφέρει ωστόσο, καθώς μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ότι επί της ουσίας είναι ο καλύτερος χορηγός του Μητσοτάκη.

Διότι τι καλύτερο για έναν Έλληνα πρωθυπουργό να τον βρίζει ο βασικός αντίπαλος της χώρας του, επειδή σημείωσε μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία;

Αν συνεχίσει πάντως έτσι ο Ταγίπ, ενδέχεται ο Μητσοτάκης να πετύχει ανάλογη λαϊκή συσπείρωση με αυτή του ’20, τότε που προσπάθησε να μας επιτεθεί υβριδικά μέσω… μουσαφιραίων και του ρίξαμε πόρτα.

Ίσως δε να ξεχαστούν και οι απαράδεκτοι χειρισμοί και τα αδιανόητα… μαργαριτάρια που εκτοξεύτηκαν τη μαύρη περίοδο της «εισβολής» του Ορούτς Ρέις.

Συνέχισε δυνατά λοιπόν κουμπάρε!

Συνέχισε να βαράς γροθιά στο μαχαίρι, βαυκαλιζόμενος ότι θα τα… πάρεις όλα επισείοντας στους Αμερικανούς το βέτο για την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Δεν ξέρουμε αν στο τέλος με την αβελτηρία που σε κατατρέχει θα καταφέρεις να πάρεις κάτι από αυτά που επιζητάς (F-16, F-35, άρση των κυρώσεων για τους S-400, «τιμωρία» Κούρδων-Γκιουλενιστών, «Λιβυκό μέτωπο», ανοιχτοί λογαριασμοί με Ευρώπη), κατόπιν της αναμενόμενης κωλοτούμπας σου για Φινλανδία-Σουηδία.

Αυτό που ξέρουμε όμως, είναι ότι έπειτα από τη μεγάλη χορηγία σου στον Μητσοτάκη, η πρώτη θέση στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Κι αν τολμήσεις να κάνεις και κανένα θερμό επεισόδιο, ενδέχεται να τον καταστήσεις εκ νέου αυτοδύναμο.

Άφεριμ καρντάση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου