Παρασκευή, Μαΐου 20, 2022

Ελλάς - Ρωσία συμμαχία;...(σσ Οταν για τους εκδότες η γνώμη τους δέν συμφωνεί με τα γεγονότα τόσο το χειρότερο για τα...γεγονότα.Μετα τους ρεπορτερ χωρίς συνορα το επομενο στάδιο ειναι να καταγγειλει η κυβέρνηση το ...Ευρωβαρόμετρο)








Πώς το είχε πει η Ντόρα Μπακογιάννη; Α κάτσε, το θυμήθηκα: «Οι άνθρωποι της παράταξης μας είναι νοικοκυραίοι και δε μιλάω για τους ψεκασμένους αντιεμβολιαστές και φιλορώσους». Για τους ανθρώπους που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία μίλαγε, αλλά αν υποθέσω ότι αφαιρεί κανείς από την... εξίσωση όσους δεν διατηρούν γαλάζιες πεποιθήσεις, συν τους «ψεκασμένους» (τα εισαγωγικά δικά μου), τους αντιεμβολιαστές και τους φιλορώσους, καταλαβαίνει κανείς πολύ καλά γιατί το κυβερνητικό κόμμα όχι μόνο αυτοδυναμία δεν πιάνει αλλά ούτε καν πρωτιά. Δικαιώνοντας τις δημοσκοπήσεις εκείνες που καταγράφουν κάτι παραπάνω από μια απλή διολίσθηση…


Αλλά και μιας και μιλάω για δημοσκοπήσεις, να πάμε στην αγαπημένη μου όλων:


στο Ευρωβαρόμετρο, που μόλις έσκασε μύτη και παραθέτει όσα πιστεύουν οι Ευρωπαίοι και οι Ευρωπαίες για την Ουκρανία, για τη ρώσικη εισβολή, για την πληροφόρηση περί ρώσικης εισβολής (διαβάστε το medioΠΙΛΑΦΟ για λεπτομέρειες), αλλά και για το ενεργειακό και τα ζόρια που τραβάει ο κοσμάκης. Κι από εκεί θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση τη σημερινή, λίγο ανάποδα απ’ τον τίτλο και την εισαγωγή, αλλά δεν πειράζει!


Στην ερώτηση «συμφωνείτε ότι οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας επηρεάζουν την αγοραστική μου δύναμη», ποιοι λέτε ότι ήταν οι πρωταθλητές σε όλη την Γηραιά Ήπειρο;
Ψηλά ήταν οι Βούλγαροι, ψηλά ήταν οι Κύπριοι (με βενζίνα 1,5 ευρώ το λίτρο;), ψηλά ήταν και οι Πορτογάλοι, αλλά ποιοι νομίζετε ότι ήταν πιο ψηλά απ’ όλους δηλώνοντας «συμφωνώ απολύτως» σε ποσοστό 72 %;



Μα φυσικά οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που άνοιγαν το λογαριασμό του ηλεκτρικού εδώ και μήνες και αντίκριζαν το Χάρο με τα μάτια τους!


Τσαμπιόνια οι πατριώτες μας, που πρώτευσαν συμφωνώντας απόλυτα σε ποσοστό 74 % (μαζί με τους Πορτογάλους) και στην ερώτηση «πρέπει να ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να περιοριστούν οι επιπτώσεις των αυξανόμενων τιμών στους καταναλωτές και στις εταιρείες;».



Για να μην νομίζουν μερικοί ότι το σανό το τρώμε αμάσητο…


Και πάμε τώρα στα του τίτλου και της εισαγωγής, μην μου παραπονιέστε. Εδώ έχουμε την ερώτηση «πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη στάση των εθνικών αρχών σας σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία;»


Και πάλι πρωταθλητές αναδεικνύονται οι πολίτες της Ελλάδας δηλώνοντας «διόλου» σε ποσοστό 43 %. Το υψηλότερο σε όλη την Ευρώπη με δεύτερη την Κύπρο που έχει 27 % και τρίτη τη Βουλγαρία με 24%.


Άσε που «μάλλον δυσαρεστημένος» δηλώνει επίσης ένα 23 % από Ελλάδα μεριά, φτάνοντας το ποσοστό αυτών που δεν γούσταραν την πολιτική της κυβέρνησης στο 66 %. Αν προσθέσεις σε αυτούς και τους «ψεκασμένους», συν τους αντιεμβολιαστές ίσα ίσα που προλαβαίνει να πιάσει την τρίτη θέση η ΝΔ!



Υ.Γ.: Να μη λέμε μόνο τα κυβερνητικά όμως. Η ερώτηση «πόσο ικανοποιημένοι είστε» αφορά επίσης στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία (43 % «διόλου ευχαριστημένοι» και 26 % «μάλλον δυσαρεστημένοι» οι Έλληνες και οι Ελληνίδες), τη στάση του ΝΑΤΟ (48 % «διόλου ευχαριστημένοι» και 26 % «μάλλον δυσαρεστημένοι» οι Έλληνες και οι Ελληνίδες), τη στάση των Ηνωμένων Εθνών (44 % «διόλου ευχαριστημένοι» και 33 % «μάλλον δυσαρεστημένοι» οι Έλληνες και οι Ελληνίδες) και τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών (51 % «διόλου ευχαριστημένοι» και 22 % «μάλλον δυσαρεστημένοι» οι Έλληνες και οι Ελληνίδες).


Αν υπολογίσει κανείς ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες απορρίπτουν με πλειοψηφία 57 % έναντι 40 % την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία για αγορά όπλων, η αλήθεια είναι ότι προκύπτουν κάποια νέα δεδομένα (και ακόμη περισσότερες απορίες) για τη στάση της χώρας μας…


Χρήστος Ξανθάκης


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου