Κυριακή, Μαΐου 22, 2022

Κίνδυνος να μείνουν χωρίς ρεύμα σχολεία σε προάστια του Πειραιά...

 




Ειδοποιητήρια διακοπών ηλεκτροδότησης σε δύο σχολεία του Κερατσινίου και ένα του Περάματος. Δυναμικές απαντήσεις στους εκβιασμούς και στα απειλητικά έγγραφα των παρόχων και αναφορά προς τους  υπουργούς  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Παιδείας κατατέθηκε από... τον Βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούση.
Διαστάσεις παίρνει το θέμα που ανέδειξε η «Εφημερίδα των Συντακτών» με τα ειδοποιητήρια διακοπών ηλεκτροδότησης σε σχολεία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Ένα ακόμα σχολείο, αυτή τη φορά στο Πέραμα, έρχεται να προστεθεί στα ειδοποιητήρια της ντροπής.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης.

Κερατσίνι και Πέραμα

Την αρχή έκανε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, στις 17 Μαΐου, κάνοντας γνωστό ότι στο στόχαστρο μπήκαν το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και το 26ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.



Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος

«Η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης, αφού εφάρμοσαν μια απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική σε βάρος των καταναλωτών, καλώντας τους να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, κλιμακώνουν την επίθεσή τους, απειλώντας με διακοπές ρεύματος όσους δεν “συμμορφώνονται στις υποδείξεις”» σημείωνε ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η εκβιαστική αντιμετώπιση της ΔΕΗ δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη. Δεν θα ανεχτούμε τη λογική που οδηγεί σε τέτοιου είδους απειλητικά έγγραφα».

Ανάλογη κατάσταση και στον γειτονικό δήμο Περάματος με το δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Λαγουδάκη, να δηλώνει πως «τη στιγμή που το ενεργειακό κόστος των σχολείων, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει υπερδιπλασιαστεί, χωρίς να έχει τροποποιηθεί η κατανάλωση ρεύματος, το θράσος ορισμένων στελεχών της ΔΕΗ δεν έχει όριο».
 

Η δήλωση αυτή ήρθε μετά την ενημέρωση που είχε από διευθυντή σχολείου της πόλης ότι «εργαζόμενος της ΔΕΗ ήρθε στο σχολείο του με εντολή να κόψει το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών».

Στη Βουλή το θέμα από τον Ραγκούση

Με τα νέα να κυκλοφορούν γρήγορα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιάννης Ραγκούσης κατέθεσε αναφορά προς τους υπουργούς  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Παιδείας σχετικά με τις «απαράδεκτες απειλές που καταφθάνουν μέσω επιστολών της ΔΕΗ στα σχολεία του Κερατσινίου-Δραπετσώνας και του Περάματος  για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν, λόγω των υπέρογκων χρεώσεων από τους κερδοσκόπους της ηλεκτρικής ενέργειας».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου