Κυριακή, Μαΐου 15, 2022

Eurovision 2022: Η EBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα 6 κριτικών επιτροπών ΒΙΝΤΕΟΗ αποτυχία σύνδεσης με τρεις χώρες για να ανακοινωθεί η βαθμολογία των κριτικών τους επιτροπών κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision δεν ήταν τόσο… αθώα τελικά. Γιατί η EBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών από έξι χώρες.

Κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision, η εκπρόσωπος Μολδαβίας πχ δεν εμφανίστηκε ποτέ να πει τη βαθμολογία της και την ανακοίνωσε ο πρόεδρος της EBU. Και όπως αποκαλύπτεται σήμερα, υπήρχε λόγος και αυτός δεν ήταν ότι δεν μπορούσε να γίνει σύνδεση εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.«Κατά την ανάλυση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών στη δεύτερη πρόβα του δεύτερου ημιτελικού εντοπίστηκαν παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα έξι χωρών. Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις Οδηγίες Ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό εταίρο της για να υπολογίσει ένα υποκατάστατο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για κάθε ενδιαφερόμενη χώρα τόσο για τον Δεύτερο Ημιτελικό όσο και για τον Μεγάλο Τελικό (υπολογισμένο με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοια μοτίβα ψηφοφορίας)», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η EBU.


Οι χώρες για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί να χειραγώγησαν την ψηφοφορία είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, το Μαυροβούνιο, η Πολωνία, η Ρουμανία και το Σαν Μαρίνο.


Οι τρεις από τις 6 χώρες στις οποίες η EBU άλλαξε τη βαθμολογία, αρνήθηκαν να εμφανιστούν στον τελικό της Eurovision για να κάνουν τις ανακοινώσεις, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Τι λες τώρα» στο Mega.

Εκεί, καλεσμένη ήταν και η πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής, Βικτώρια Χαλκίτη, η οποία περιέγραψε πόσο αυστηρή είναι η διαδικασία, καθώς υπάρχουν στο χώρο εκπρόσωποι της EBU και συμβολαιογράφοι και τα μέλη δεν συζητούν μεταξύ τους για τα τραγούδια.«Ο καθένας είναι μόνος του. Έχει συμβολαιογράφο, έχει άνθρωπο και από την ΕΒU και μας ελέγχει ότι ούτε συζητάμε, ούτε σχολιάζουμε. Μπροστά μας έχουμε κάποιο άτομο που μας επιτηρεί. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, για παράδειγμα “α, αυτό είναι τέλειο!”», εξήγησε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου