Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2022

Λέσβος: 19χρονος Ιρανός πρόσφυγας μεταξύ των αριστούχων στις Πανελλαδικές! ΒΙΝΤΕΟ





Από την περιπέτεια της προσφυγιάς, πανέτοιμος να κυνηγήσει το όνειρό του να σπουδάσει


Αφού πρώτα παρέδωσε μάθημα ζωής, ένας νεαρός πρόσφυγας από το Ιράν παρέδωσε, πλέον, και μαθήματα επιμονής και επιτυχίας, καθώς κατάφερε φέτος να αριστεύσει στις Πανελλήνιες εξετάσεις, συγκεντρώνοντας μέσο όρο 18.25!

Ο Κουρός Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί, μαθητής του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης, έφθασε μαζί με τους γονείς του στη Λέσβο πριν από τρία χρόνια μέσα σε μια πλαστική βάρκα, με τις προσφυγικές ροές από το Ιράν, αφήνοντας πίσω του μια δύσκολη ζωή. Και σήμερα πανηγυρίζει, καθώς κατάφερε να βρίσκεται μεταξύ των αριστούχων στις φετινές Πανελλαδικές.

Συγκεκριμένα ο Κούρος ή Κύρος στα ελληνικά -όπως ο βασιλιάς των Περσών, σύμφωνα με τον ίδιο–, βγήκε δεύτερος στο σχολείο του, στη Θετική κατεύθυνση, γράφοντας Μαθηματικά 20, Φυσική 20, Χημεία 19,5 και Έκθεση 13,5. Η κάμερα του «Αίολος» βρέθηκε στο Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης και μίλησε με τον αριστούχο μαθητή:



Ο 19χρονος Ιρανός πρόσφυγας που έζησε την περιπέτεια της μετανάστευσης, βρέθηκε ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων, παρά το γεγονός ότι πριν από τρία χρόνια δεν γνώριζε ούτε μία ελληνική λέξη. Το όνειρό του, πλέον, είναι να σπουδάσει Ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΑΠΘ.

*πηγή φωτο: epirusgate.gr, AiolosTVΔείτε το σχετικό ρεπορτάζ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου