Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022

"Παίζει κάτι" με την 6η Ιουλίου;...

 



Κάποιος συμβούλεψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει «επιθετικό marketing». Δημοσκόπος ήταν; Πολιτικός αναλυτής ήταν; Ο πρώην σύμβουλός του ΣΕΒ Άκης Σκέρτσος ήταν; Ποιος ξέρει. Σημασία... έχει πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Βουλή για την …κοινωνική πολιτική.


Το πεδίο δηλαδή που ακόμη και στις πιο φιλικές για το Μέγαρο Μαξίμου δημοσκοπήσεις (δηλαδή στις περισσότερες) η κυβέρνηση χωλαίνει. Πώς θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό για μία κυβέρνηση που έχει υπουργό Εργασίας τον Κωστή Χατζηδάκη και αρμόδιο για την ακρίβεια τον Άδωνι Γεωργιάδη; Ο νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο.


Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να σταθεί στο βήμα της Βουλής την επόμενη Τετάρτη και να πει αυτά περίπου που δήλωσε χθες και ο Γιάννης Οικονόμου στο briefing, πολύ περισσότερο την αποτίμηση που έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ας θεωρήσει από τώρα πώς έχασε. Καλύτερα να μην πάει.


Η κατάργηση του 8ωρου δεν είναι «δύναμη στον κόσμο της εργασίας» όπως υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οι πενιχρές αυξήσεις στον μισθό που δόθηκαν σε 2 δόσεις έχουν εδώ και μήνες εξανεμιστεί από την ακρίβεια και οι μισθωτοί «μπαίνουν και μέσα». Οι μονίμως «μαγειρεμένοι» δείκτες της ανεργίας καμία σχέση δεν έχουν με το «πολλές και καλές δουλειές» που υπόσχονταν προεκλογικά η Ν.Δ



Όχι τίποτε άλλο μα έχουν πέσει και στην περίοδο που οι «εξαρτημένοι από τον μισθό τους» προσπαθούν να βρουν τρόπο να πάνε διακοπές. Δηλαδή πάνω που διαπιστώνουν ότι ο μισθός οριακά φτάνει για τα …ακτοπλοϊκά εισιτήρια η «τις βενζίνες». Ούτε λόγος για να πληρώσεις ξενοδοχείο η δωμάτιο για 10 μέρες η λιγότερο.


Επίσης έχουν πέσει πολύ κοντά στα «Πόθεν Έσχες». Τα «μαγικά χαρτάκια» της χρήσης του 2020 που δείχνουν ότι αυτοί που μας κυβερνάνε …δεν ξέρουν τι έχουν. Η μάλλον εμείς δεν ξέρουμε τι έχουν και κυρίως από πού το έχουν.


Ο πλέον άσχετος με την πολιτική καταλαβαίνει πως ο Τσίπρας (που κατά κύριο λόγο ενδιαφέρει την κυβέρνηση) ο Κουτσούμπας και ο Βαρουφάκης στην συζήτηση που θα γίνει σε επίπεδο αρχηγών θα … «κάνουν πάρτι». Είναι δυνατόν να μην το αντιλαμβάνονται οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου;



Εκτός αν η κυβέρνηση «κανόνισε» μια συζήτηση για την κοινωνική πολιτική, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως …θα πάει αλλού το πράγμα. Πώς κάποιες άλλες ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα «τραβήξουν τα φώτα» της δημοσιότητας. Θα αφορούν ίσως μια – ακόμη- παροχή προεκλογικού τύπου; Θα αφορούν την φημολογία πρόωρες εκλογές; Ίσως και τα δύο ταυτόχρονα; Σύντομα θα μάθουμε.


Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η συνεδρίαση ορίστηκε για τις 6 Ιουλίου. Δηλαδή μία ημέρα μετά από το περίφημο δημοψήφισμα που έγινε το καλοκαίρι του 2015. Αυτό ενώ όπως έχει καταστήσει σαφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τα εκεί θέλει να οδηγήσει συνολικά την πολιτική ατζέντα. Σε τέτοιου είδους πολώσεις.



Άλλωστε για αυτόν δεν είναι και τόσο …δυσάρεστη επέτειος. Παρότι η πλευρά που διάλεξε ηττήθηκε κατά κράτος με 61,31% έναντι 38,69%. Βλέπετε αυτή η εξέλιξη οδήγησε στην φυγή του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της Ν.Δ και άνοιξε τον δρόμο για την δική του έλευση, με την «παρένθεση» του Β.Μεϊμαράκη...


Γεράσιμος Λιβιτσάνος


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου