Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2022

Αντιπαράθεση ΝΔ – Βαρουφάκη με φόντο τα 7 χρόνια από τα Capital Control – Το δηκτικό βίντεο στα social media





«Δεν ξεχνάμε», λένε στην Πειραιώς, για μαύρη προπαγάνδα μιλά ο γγ του ΜέΡΑ25


Αντιπαράθεση ΝΔ – Βαρουφάκη με φόντο την επέτειο 7 χρόνων από την επιβολή των Capital Control, στην οποία εισήλθε η χώρα μετά την εξαγγελία από τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για διενέργεια δημοψηφίσματος.

Με ένα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ΝΔ αναφέρεται στα 7 χρόνια από την επιβολή των capital controls, σε ένα σποτάκι με έντονο άρωμα προεκλογικής περιόδου και ενώ οργιάζουν οι φήμες για πρόωρες εκλογές.


«Ήταν 28 Ιουνίου του 2015 όταν τα capital controls μπήκαν στη ζωή μας με τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές στα ATM καθώς μπορούσαν να σηκώσουν από τους λογαριασμούς τους μόνο 60 ευρώ την ημέρα», αναφέρεται στην αρχή του video.

Σε αυτό προβάλλονται πρωτοσέλιδα του Τύπου καθώς και δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, του Γιάνη Βαρουφάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ το βίντεο κλείνει με προβολή του μηνύματος «Δεν ξεχνάμε».




 


Για «μαύρη προπαγάνδα» κάνει λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης

Στη «μαύρη προπαγάνδα για το 2015» απαντά με ανάρτησή του στο twitter ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. «Η αλήθεια για την μαύρη προπαγάνδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ναι, θα ήταν ανάρμοστο να κάτσω στην ουρά των ΑΤΜ, όπως έκαναν οι βουλευτές που, όλο το προηγούμενο βράδυ, άδειαζαν τα ΑΤΜ της Βουλής. [Απόσπασμα από το ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ, 2017]».


«Κι όμως, όλα τα ξεχνάτε κυρίες και κύριοι της ΝΔ. Εμείς είμαστε που δεν ξεχνάμε. Που απαιτήσαμε Εξεταστική για το 2015. Που τιμάμε το Δημοψήφισμα του 2015 ως κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας» σχολίασε σε δεύτερο Tweet ο γγ του ΜέΡΑ25.




«Ο υπουργός Οικονομικών και asset του κ. Τσίπρα, κ. Βαρουφάκης, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθούν να υπερασπίζονται όσα έπραξαν το 2015 που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και κόστισαν στους Έλληνες 100 δισ. ευρώ. Ο κ. Βαρουφάκης μιλάει για μαύρη προπαγάνδα. Εμείς απλώς θυμίζουμε τα γεγονότα της εποχής. Και τις μαύρες μέρες που ζήσαμε» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ απαντώντας στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου