Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022

Δέθηκαν με χειροπέδες μάνα και γιος μεσα στην απόγνωση τους και πέθαναν μαζί με μαρτυρικό τροπο


Συγκλόνισε το πανελλήνιο η οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, όταν μια 77χρονη μητέρα και ο 50χρονος γιος της, δέθηκαν με χειροπέδες και έπεσαν με το Ι.Χ. τους στη θάλασσα.

Μητέρα και γιος βρέθηκαν στον βυθό του αλιευτικού λιμένα Νέων Επιβατών, δεμένοι με σχοινιά και με χειροπέδες στα χέρια που τις είχαν περάσει στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Μάλιστα, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι το όχημά τους θα φτάσει τον πάτο της θάλασσας, είχαν γεμίσει το Ι.Χ. με σάκους που περιείχαν άμμο. Ο γιος πάτησε το γκάζι και το αυτοκίνητο έπεσε με φορά στο νερό. Αυτό ήταν το τραγικό τέλος δύο ανθρώπων που είχαν υποφέρει πολύ στη ζωή τους, αναφέρουν μαρτυρίες. 

Ο 50χρονος Δημήτρης και η 77χρονη μητέρα του Αναστασία ζούσαν στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι γείτονές τους σοκαρισμένοι, δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα τι έχει συμβεί. Οι ίδιοι περιγράφουν ότι η οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος, όταν τον Σεπτέμβριο του 2021, η αδερφή του 50χρονου, έδωσε τέλος στη ζωή της. Μέσα σε λίγους μήνες, ο πατέρας και σύζυγος της 77χρονης ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή. Μάνα και γιος έμειναν μόνοι τους, βυθίστηκαν στον πόνο τους και έβγαιναν σπάνια από το σπίτι.

«Δεν μιλούσαν πολύ»

 «Ήταν πολύ ήσυχοι άνθρωποι. Δεν μιλούσαν πολύ και δεν τους βλέπαμε πολύ, λέγαμε μόνο μια καλημέρα. Ήταν πολύ πονεμένοι άνθρωποι. Ο πατέρας δεν είχε αντέξει τον χαμό της κόρης του. Είμαστε συγκλονισμένοι και δεν μπορούμε να πιστέψουμε το κακό που έγινε και πως πήραν την απόφαση να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Ξεκληρίστηκε ολόκληρη η οικογένεια» περιέγραψε μιλώντας στο protothema.gr, ένας γείτονας.

thessaloniki aytokinito 3

«Χάθηκε ολόκληρη η οικογένεια μέσα σε ενάμιση χρόνο»

Από πλευράς του, ο θείος του 50χρονου ανέφερε ότι τους είχε δει τελευταία φορά πριν από μερικές ημέρες και δεν μπορεί να πιστέψει το τι επακολούθησε. Όπως αναφέρει μάνα και γιος, είχαν νοσηλευτεί σε ιδρύματα το τελευταίο διάστημα: «Είναι πολύ δύσκολο για όλους μας καθώς χάθηκε ολόκληρη η οικογένεια μέσα σε ενάμιση χρόνο. Δεν ήταν καλά ψυχολογικά, ούτε η μητέρα ούτε ο γιος. Προσπαθούσα να τους βοηθήσω όπως μπορούσα. Τελευταία φορά τους είδα το Σάββατο αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που θα ακολουθούσε. Δυστυχώς η μητέρα είχε αναφέρει αρκετές φορές ότι θα ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή της. Είχαν νοσηλευτεί και οι δύο σε ιδρύματα πριν από λίγο καιρό. Λυπάμαι πολύ για ότι έγινε».

Από τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής, δεν προκύπτουν ίχνη πάλης, γεγονός που σημαίνει ότι οι δυο τους είχαν πάρει από κοινού την απόφαση να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

«Εδώ σταμάτησαν για να βάλουν τις χειροπέδες»

Μιλώντας για όσα είδε λίγα λεπτά πριν το αυτοκίνητο πέσει στη θάλασσα, ένας άνθρωπος ο οποίος εκείνη την ώρα κολυμπούσε στο σημείο περιέγραψε ότι είδε το Ι.Χ. να σταματάει για λίγα δευτερόλεπτα στο λιμάνι και στη συνέχεια να πέφτει με φορά στο λιμάνι.

«Είμαι σίγουρος ότι εδώ σταμάτησαν για να βάλουν τις χειροπέδες καθώς θα ήταν αδύνατον να πάρουν την στροφή αν ήταν δεμένοι από πριν. Πήραν φόρα για να πέσουν, πάτησαν το γκάζι και είδα ξαφνικά το αμάξι να χάνεται στον πάτο της θάλασσας. Έπαθα σοκ και γρήγορα κατάλαβα ότι οι άνθρωποι δεν θα βγουν ζωντανοί, όσο σύντομα κι αν έφτανε το Λιμενικό. Το αμάξι βυθίστηκε σε ελάχιστο χρόνο. Ίσως να έλεγαν το τελευταίο αντίο μεταξύ τους, για αυτό να σταμάτησαν πριν να γίνει το μοιραίο. Όπως και να έχει, φαίνεται ότι το είχαν αποφασίσει πριν φτάσουν στο λιμάνι»περιέγραψε στο protothema.gr.

Υπενθυμίζεται ότι την έρευνα έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου