Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022

Προβλέψεις για δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοιου.

 


Φόβοι ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού διατυπώνουν οι ειδικοί.
Ήδη ο κοροναϊός έχει κάνει δυναμική επιστροφή καθώς οι νέες μολύνσεις που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ έχουν..πολλαπλασιαστεί ενώ ανησυχία προκαλεί η αύξηση των νοσηλειών.
Το μόνο παρήγορο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν καταγράφεται αύξηση ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.
Δραματική πρόβλεψη

Χθες, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, προχώρησε σε μία δραματική πρόβλεψη τονίζοντας ότι σήμερα Τρίτη είναι πιθανό να ξεπεράσουμε τις 20.000 κρούσματα κοροναϊού .

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρει ότι: «η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει, υποστήριξε ο κ. Μαγιορκίνης, ότι σήμερα Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%. Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός, με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. «Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου