Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022

Γ. Οικονόμου:Δεν πηγαίνουμε με το ζωνάρι λυμένο για καυγά αλλά δε θα αφήσουμε αναπάντητη καμία πρόκληση (βίντεο)


Η Ελλάδα καλύπτεται από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, για την Τουρκία που καλείται να μειώσει την ένταση και να σέβεται την εθνική κυριαρχία άλλων κρατών, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς τι θα πράξει η ελληνική πλευρά εάν ο Ερντογάν υλοποιήσει αυτές τις απειλές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι: “Όπως πάντα σε όλα τα fora, η Ελλάδα ψύχραιμα με επιχειρήματα και με βάση το διεθνές δίκαιο αποδομεί κάθε παράλογο και έωλο ισχυρισμό της Τουρκίας” και πρόσθεσε:

Δεν πηγαίνουμε με το ζωνάρι λυμένο για καυγά, αλλά δε θα αφήσουμε αναπάντητη καμία πρόκληση”.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα θα λάβει σαφή και καθαρή θέση υπέρ της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας, αλλά θα είναι πάντα ανυποχώρηση σε ότι αφορά στα κυριαρχικά της δικαιώματα και απέναντι σε κάθε πρόκληση της Τουρκίας και σε κάθε κατασκευή που δε μπορεί να σταθεί ιστορικά και νομικά.

Βασικός σύμμαχος της Ελλάδας και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αναμένεται να είναι η Γαλλία, που προανήγγειλε ότι θα θέσει ζήτημα συμπεριφοράς της Τουρκίας εάν επιμείνει στο βέτο για Σουηδία και Φινλανδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου