Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2022

Ραγδαιες εξελίξεις: Καλείται η Ρουλα Πισπιριγκου να καταθέσει ως βασική ύποπτη για τις δολοφονίες της Ίριδας και της Μαλένας


Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να προσέλθουν άμεσα οι αξιωματικοί του Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, προκειμένου να ενημερώσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου πως, πλέον, καλείται επίσημα να δώσει κατάθεση και για τις δολοφονίες της Ίριδας και της Μαλένας, ως η βασική ύποπτη!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται για ανωμοτί κατάθεση (με την ιδιότητα της υπόπτου) για την υπόθεση των ανθρωποκτονιών της Ίριδας και της Μαλένας, καθως, οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, αφού μελέτησαν τον φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ύποπτη για τη δολοφονία των δύο κοριτσιών είναι η μητέρα των παιδιών.

Κατόπιν, οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, ζητώντας να λάβουν ανωμοτί κατάθεση από την ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, με την ιδιότητα της «ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων».

Οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών θα μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη κατηγορούμενη πιθανότατα και εντός της εβδομάδας, προκειμένου να την ενημερώσουν για την κλήση της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την παροχή των εξηγήσεων, προκειμένου η ίδια και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να χαράξουν την υπερασπιστική της γραμμή.

Με βάση της μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνει και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, οι οποίες αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς. Οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους: Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες, κ.λ.π και με τη δεύτερη μέθοδο προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου.

Σε αυτό το πλαίσιο, απέκλεισαν το ενδεχόμενο αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί, ενώ σε ό,τι αφορά το μικρότερο από τα παιδιά, την Ίριδα το έργο των ειδικών ήταν ευκολότερο, καθώς είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα που ξαναμπήκαν στο τραπέζι των ιατροδικαστών.

Θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης

Μετά την παροχή των εξηγήσεων από την Ρούλα Πισπιρίγκου, η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι είναι εκείνοι που θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης, σε περίπτωση που οι ενδείξεις σε βάρος της μητέρας είναι επαρκείς και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην ανάκριση.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η ανάκριση που διενήργησε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η δικαστική λειτουργός ταχύτατα- μόλις σε 2,5 μήνες -ολοκλήρωσε την ανάκριση και τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, τα μέλη του οποίου στη συνέχεια με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου