Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022

Ο Πούτιν πάει στο εξωτερικό πρώτη φορά μετά την εισβολή στην Ουκρανία


Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε το πρώτο αναμενόμενο ταξίδι του Ρώσου προέδρου στο εξωτερικό από τότε που ο στρατός του άρχισε να εισβάλλει στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στην Κεντρική Ασία αυτή την εβδομάδα.

Η εισβολή σκότωσε χιλιάδες και εκτόπισε εκατομμύρια, ωθώντας τη Δύση να επιβάλει αυστηρές οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες λέει ο Πούτιν είναι ο λόγος για τη δημιουργία ισχυρότερων εμπορικών δεσμών με άλλες δυνάμεις, όπως η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν.

Ο ανταποκριτής του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Rossiya 1 στο Κρεμλίνο αποκάλυψε ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο στη Μόσχα.

Στην Ντουσάνμπε, την πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, ο Πούτιν θα συναντήσει τον Πρόεδρο Ιμομάλι Ραχμόν, στενό σύμμαχο της Ρωσίας και τον αρχαιότερο ηγεμόνα όλων των πρώην σοβιετικών κρατών.

Θα συμμετάσχει στο Ασγκαμπάτ στη σύνοδο κορυφής των χωρών της Κασπίας Θάλασσας, με τη συμμετοχή των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Ιράν και του Τουρκμενιστάν.

Η τελευταία δημόσια έξοδος του Πούτιν ήταν μια επίσκεψη στο Πεκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου ο ίδιος και ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπινγκ  αποκάλυψαν μια συμφωνία φιλίας «χωρίς σύνορα», λίγες ώρες πριν παραστούν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

tsn.ua

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο –Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου