Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022

κ. Οικονόμου υπηρεσία της ΕΕ ενέκρινε το “turkaegean” και είχε θέσει 3 μήνες περίοδο ενστάσεων ! (βίντεο)


Προσφυγή για το εμπορικό σήμα “Turkaegean” προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας σήμερα (28/6/2022) στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Αταίριαστοι.

Όπως είπε, το θέμα δεν παράγει πολιτικά ζητήματα, ωστόσο είναι μια αθέμιτη εμπορική πρακτική εκ μέρους της Τουρκίας και γι’ αυτό θα υπάρξει σύντομα προσφυγή.

Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά για απόφαση ενός γραφείου στην Μαδρίτη σχετικά με τα εμπορικά σήματα.

Επίσης ανέφερε ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η καταχώρηση δεν επέτρεψε στο να διατυπωθεί κάποια ένσταση εκείνο το διάστημα…

«Θα κινηθούμε και θα προσβάλουμε αυτή την απόφαση» είπε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας πως θα αποκατασταθεί η τάξη, όπως και έγινε με την απόφαση των ΗΠΑ…

Ας δούμε όμως τι είναι το European Union Intellectual Property Office (Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης)…Είναι απλά ένα γραφείο όπως είπε ο κ.Οικονόμου;

Είμαστε ένας αποκεντρωμένος οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημιουργήθηκε για να προσφέρει προστασία πνευματικών δικαιωμάτων σε επιχειρήσεις και καινοτόμους σε ολόκληρη την ΕΕ και πέρα ​​από αυτήν.

EUIPO1

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφασίζει για το διορισμό του Εκτελεστικού Διευθυντή μας, του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή μας και του Προέδρου και των Προέδρων των Συμβουλίων Προσφυγών.

EUIPO2

Το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), μπορεί παρέχει αποκλειστικά δικαιώματα για προστασία εμπορικών σημάτων και σχεδίων και υποδειγμάτων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) με μία μόνο αίτηση.

Αλλά προσφέρουμε πολλά περισσότερα από απλή εγγραφή: είμαστε μια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με παγκόσμια εστίαση.

Σε ότι αφορά το θέμα χρόνου της υποβολής ενστάσεων, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ.  Οικονόμου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα….υπήρχε περίοδος 3 μηνών για την υποβολή ενστάσεων σχετικά με το “turkaegean” …

turkaegean2 1

Μια χαρά ήταν η διαδικασία και προέβλεπε 3 μήνες για υποβολή ενστάσεων…

Τελικά δεν υποβλήθηκε καμιά ένσταση από την χώρα μας και τώρα τρέχουμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου