Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022

Γελοίες δικαιολογίες από Οικονόμου για το «Turkaegean» – Εγκληματική η ολιγωρία της κυβέρνησης ΒΙΝΤΕΟ






Η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο - Δεν έκανε καμία ενέργεια να εμποδίσει τους Τούρκους να κατοχυρώσουν το σήμα


Έκθετη είναι για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία πιάστηκε «στον ύπνο» -όπως αποκαλύπτεται από τα επίσημα έγγραφα- για την κατοχύρωση του «Τουρκικού Αιγαίου» από τους Τούρκους.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές, αφού όπως προκύπτει η ΕΕ αναγνώρισε ουσιαστικά τον όρο «τουρκικό Αιγαίο», καθώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την ελληνική πλευρά.

Συγκεκριμένα, στις 16 Ιουλίου, η Τουρκία κατέθεσε αίτηση στην ΕΕ για να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα «Turkaegean», η οποία δημοσιεύτηκε στις 7 Σεπτεμβρίου. Μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου του 2021, η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να καταθέσει αίτηση ανακοπής, ωστόσο δεν έκανε απολύτως τίποτα! Έτσι, η περίοδος ενστάσεων έληξε και στις 16 Δεκεμβρίου, η Τουρκία κατοχύρωσε το «Τουρκικό Αιγαίο» μέχρι και τις 31 Ιουλίου του 2031.

Η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της τρεις μήνες να κάνει ένσταση και άλλους δύο μήνες να κάνει προσφυγή κατά της απόφασης, ωστόσο δεν έκανε καμία ενέργεια!





Οι Τούρκοι δημιούργησαν ένα προϊόν (brand) με την ονομασία «Turkaegean», προκειμένου να εκθρονίσουν το πιο ουδέτερο… «Aegean» από την αγορά. Το αίτημα αφορούσε στη χρήση του όρου για διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το Διαδίκτυο και αλλού, για την ενοικίαση τουριστικών ακινήτων, αυτοκινήτων, αλλά και την παροχή νομικών και άλλων υπηρεσιών.




Μάλιστα, η Τουρκία χρησιμοποιεί ήδη το εμπορικό σήμα «Turkaegean» προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες, την ώρα μάλιστα που ο Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο! Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη δημοσιευθεί τουρκικό σποτ, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και πολύ πιθανόν, αν δεν είχε γίνει αναφορά σε κάποια ΜΜΕ, η κυβέρνηση να μην είχε πάρει είδηση τίποτα…

Μετά τον σάλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εμφανίστηκε σήμερα λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά θα κάνει προσφυγή στην ΕΕ, ενώ προέβαλε γελοίες δικαιολογίες για την επικίνδυνη αδράνεια που επέδειξε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο τρόπος που έγινε η καταχώρηση δεν επέτρεψε να γίνει ένσταση…

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται τα επίσημα στοιχεία του EUTM , ο Οικονόμου ψεύδεται, καθώς η ελληνική κυβέρνηση είχε δικαίωμα να καταθέσει ένσταση από το 2021.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Κανένας άραγε δεν αντιλήφθηκε το αίτημα της Τουρκίας; Tι έκανε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Τουρισμού; Θα αναλάβει επιτέλους της ευθύνες της η κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου