Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022

Ραγκούσης: Να γίνει πειθαρχικός έλεγχος για την παραπληροφόρηση για την Novartis


Την διεξαγωγή πειθαρχικού ελέγχου στη Δικαιοσύνη για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης από ανώτατες δικαστικές πηγές σε σχέση με την κατάρρευση της δήθεν «σκευωρίας Novartis», ζητά με επίκαιρη ερώτησή του ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «ανώτατη πηγή μέσα στο ανώτατο δικαστήριο εντάχθηκε σε ένα πολιτικό σχέδιο διασποράς fake news».

«Μια τέτοια πρακτική θα έπρεπε να έχει προκαλέσει άμεσα τα αντανακλαστικά του πειθαρχικώς υπεύθυνου για τον έλεγχο αυτής της κατάστασης, αφού συνιστά ξεκάθαρη περίπτωση πειθαρχικού παραπτώματος, που απάδει του ρόλου και της αξιοπρέπειας ενός δικαστικού λειτουργού», υπογραμμίζει ο Γ. Ραγκούσης και σημειώνει πως «ο μόνος που μπορεί να διώξει πειθαρχικά ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς είναι, δυνάμει του άρθρου 99 του ν. 4938/2022, ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης».

Τούτων δοθέντων ο Γ. Ραγκούσης ρωτά τον Κ. Τσιάρα:

«γιατί δεν έχει ασκήσει ακόμη την αρμοδιότητά του να κινήσει τον πειθαρχικό έλεγχο σε σχέση με τους δικαστικούς λειτουργούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση των παραπλανητικών διαρροών;
αν ρωτήθηκε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου αν γνωρίζει ποιοι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί είχαν πρακτικά τη δυνατότητα και έπαιξαν πράγματι τον ρόλο κεντρικής πηγής παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού σε σχέση με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου