Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022

Ο αντιπρόεδρος του Renew εκθέτει τον Μητσοτάκη για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα (Video)





«Σφυροκόπημα» από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά των πρακτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και μάλιστα από όμορες πολιτικές δυνάμεις.

Θα έλεγε κανείς πως η σημερινή ημέρα είναι αρκετά δύσκολη για τον πρωθυπουργό, ο οποίος μετά την… σχεδόν «κεκλεισμένων» των θυρών ομιλία του στις Βρυξέλλες, άκουσε τα… εξ’ αμάξης από τον αντιπρόεδρο του Renew Europe, Μαλίκ Αζμανί.



Ο κ. Ασμανί, εκφράζοντας τη θέση των φιλελεύθερων δυνάμεων της Ευρώπης, εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά των ελληνικών κυβερνητικών πρακτικών που συντέλεσαν ώστε η χώρα να πραγματοποιήσει βουτιά στην διόλου κολακευτική 108η θέση στη σχετική λίστα περί ελευθερίας του Τύπου.


«Μας ανησυχεί η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των μέσων και της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ό,τι αφορά τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Renew Europe, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον Έλληνα πρωθυπουργό ως… κακό παράδειγμα.



«Δεν πρέπει να δούμε άλλον έναν Ευρωπαίο ηγέτη, ο οποίος θα καταπατά την ελευθεροτυπία. Δεν πρέπει να ακολουθήσετε την καταστροφική πορεία κάποιων άλλων ηγετών της πολιτικής σας οικογένειας. Να το σταματήσετε τώρα»

Μπορεί εντός των «τειχών» να επικρατεί… ησυχία και να κυριαρχεί η τακτική της απόκρυψης γεγονότων και σκανδάλων, απόρροια της κυβερνητικής παρέμβασης μέσω της περίφημης λίστας Πέτσα -και όχι μόνο-, ωστόσο στις… εκτός έδρας «αναμετρήσεις» ο πρωθυπουργός βρίσκεται για ακόμη μία φορά έκθετος, δεχόμενος ακόμη και… φίλια πυρά από τους Ευρωπαίους οι οποίοι δείχνουν απηυδισμένοι και φανερά ενοχλημένοι από τις πρακτικές του…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου