Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2022

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Tέταρτη δόση στους άνω των 70 και στους άνω των 60 με νοσήματα – Μη απαραίτητη για νεότερους

 



Την ενημέρωση πραγματοποισηαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Το πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες για το Εθνικό Σχέδιο Eμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ανέλυσαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Eιδικότερα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, «στις 3 Μαΐου, η Επιτροπή είχε διατυπώσει τη σύσταση εμβολιασμού με 4η δόση σε άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω και σε όσους διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα.
Η 4η δόση χορηγείται τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την 3η δόση. Όσοι έχουν νοσήσει, δεν έχουν ανάγκη αναμνηστικής δόσης.
Τώρα, στα τέλη Ιουνίου, επειδή ο ιός ξεφεύγει από τα αντισώματα, παρατηρείται αυξημένος αεριθμός μολύνσεων, οι οποίες λόγω του εμβολιασμού, δεν αποδίδουν σοβαρές ασθένειες.

Συνιστούμε την 4η δόση σε άτομα άνω των 70 και σε όσους διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στους άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα.
Για τους κάτω των 60, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, δεν είναι απαραίτητη η 4η δόση.
Ωστόσο, οι κάτω των 60 θα μπορούν να επιλέγουν τον εμβολιασμό, μετά από συνεννόηση με τον γιατρό τους και εφόσον το επιθυμούν».
Στο μεταξύ, πισωγύρισμα στον περασμένο Απρίλιο έχει διαγράψει η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Οι ειδικοί επιμένουν στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης συστήνοντας στους ευάλωτους και ηλικιωμένους να κάνουν χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός και στους νεότερους να προστατεύουν τους μεγαλύτερους φορώντας μάσκα και πραγματοποιώντας τεστ όταν πρόκειται να τους συναντήσουν. Στην παρούσα φάση και με βάση την ελεγχόμενη εικόνα των νοσοκομείων τα μέλη της Επιτροπής δεν έχουν ανοίξει τη συζήτηση για το θέμα των τυχόν μέτρων για την πανδημία.


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου