Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2022

Πολάκης κατά Πλεύρη για ΕΣΥ: Οι τύποι μας δουλεύουν ψιλό γαζί (Video)





Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υγεία εξαπέλυσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης, επισκεπτόμενος το νοσοκομείο Χανίων.

«Οι τύποι μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Δεν θέλουν να ενισχύσουν το σύστημα υγείας, εάν ήθελαν, θα το είχαν κάνει τόσα χρόνια» είπε συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης προσερχόμενος στον χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος, μιλώντας για τη διαχείριση της πανδημίας και την υποστελέχωση του συστήματος υγείας.

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο Νοσοκομείο Χανίων και στο γεγονός ότι οι υγειονομικοί σε αναστολή τον αποδοκίμασαν έντονα, δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει… «μπαλοταρισμένο λαγό».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «πάγωμα» των προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από το 2019. «Τον Μάρτιο του 2019 είχαμε ανακοινώσει πρόγραμμα 10.000 μόνιμων διορισμών στο σύστημα υγείας, δυόμιση χιλιάδες τον χρόνο, οι 1.000 γιατροί και οι 1.500 νοσηλευτικό προσωπικό. Εμείς προλάβαμε τον Απρίλη του 2019 και προκηρύξαμε τις 1.000 θέσεις των γιατρών. Πρώτη δουλειά που έκανε ο Κικίλιας με τον Μητσοτάκη μόλις βγήκαν ήταν να ακυρώσουν την προκήρυξη. Είμαστε στο 2022 και δεν έχουν προκηρύξει πέραν των πρώτων χιλίων, καμία από τις θέσεις», δήλωσε συγκεκριμένα ο ίδιος.

«Εάν ήμουν εγώ υπουργός, θα με είχατε κρεμάσει στο Φάρο στο λιμάνι και εάν είχαμε 30.330 νεκρούς. Είμαστε η πρώτη χώρα σε θανάτους στη Δυτική Ευρώπη. Κι αυτό το καταφέραμε με ένα από τα πιο σκληρά lockdown. Θυμάστε τα sms που στέλναμε για να βγούμε έξω; Γιατί αυτά δεν λειτούργησαν; Γιατί δεν έφτιαξαν πραγματικές ΜΕΘ; Γιατί δεν έφερναν τα μονοκλωνικά αντισώματα που φώναζα τόσο καιρό; Γιατί είχαμε ΜΕΘ σε επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας με 100% θνητότητα; Τι σημαίνει αυτό; Ότι ήταν μαϊμού ΜΕΘ. Αυτό είναι θέμα της υποστελέχωσης. Εάν τα νοσοκομεία είχαν στελεχωθεί, δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας.

Ο κ. Πολάκης δεν δίστασε να κάνει λόγο για επιστημονικούς καραγκιόζηδες: «Από τότε που ανέλαβε ο Πλεύρης, γιατί κάποια πράγματα πρέπει να ακουστούν επιτέλους, γιατί βγαίνουνε κάτι καραγκιόζηδες, επιστημονικοί καραγκιόζηδες, τύπου Βασιλακόπουλος και διάφοροι άλλοι, οι οποίοι κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο λες και αυτοί ξέρανε καλύτερη ιατρική από μας. Είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτούς» και κατέληξε επισημαίνοντας πως υπάρχει ανάγκη σημαντικής αύξησης στους μισθούς γιατρών και νοσηλευτών, λέγοντας πως αυτή η πρόταση περιλαμβάνεται στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου