Πέμπτη, Αυγούστου 11, 2022

Νέα ένταση στα Εξάρχεια: 32 προσαγωγές από την αστυνομία σε συγκέντρωση για το Mετρό





Γράφει ο Γιώργος Πρωτοψάλτης


Νέα ένταση στην περιοχή των Εξαρχείων το πρωί της Πέμπτης, όπου τα έργα του Μετρό φυλάνε δεκάδες αστυνομικοί.


Σε συνολικά 32 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη νέα ένταση που σημειώθηκε νωρίτερα στα Εξάρχεια σε συγκέντρωση κατοίκων κατά της κατασκευής του σταθμού μετρό στην περιοχή.


Νωρίς το πρωί μετά από νέο κάλεσμα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα στον πεζόδρομο της οδού Τσαμαδού για να διαδηλώσουν κατά της κατασκευής του μετρό.





Οι συγκεντρωμένοι ήρθαν σε αντιπαράθεση με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή για την περιφρούρηση του εργοταξίου με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε προσαγωγές.

Aυτή τη στιγμή η ένταση στο σημείο έχει εκτονωθεί.




Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες ξεκίνησαν την Τρίτη υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων καθώς κάτοικοι των Εξαρχείων συγκεντρώθηκαν πέριξ της πλατείας για να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την κατασκευή του σταθμού του Μετρό.
Εξάρχεια: Με λαμαρίνες, φράκτη... 5 μέτρων και 24ωρες περιπολίες οι εργασίες του Μετρό

O σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει 24ωρη περιφρούρηση από διμοιρίες των ΜΑΤ που θα βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας.

Παράλληλα για την αποτροπή καταδρομικών επιθέσεων, θα τεθεί σε εγρήγορση το πληροφοριακό δίκτυο της Ασφάλειας, ενώ θα αυξηθούν οι περιπολίες από την ομάδα ΔΡΑΣΗ στα στενά των Εξαρχείων. Στην Πλατεία, έχει ζητηθεί από τις αρχές, να τοποθετηθεί μεταλλικός φράχτης ύψους… 5 μέτρων, με στόχο να μετατραπεί το εργοτάξιο σε… «απόρθητο οχυρό».

Εκτός από τη συνδρομή της αστυνομίας, εντός της εγκατάστασης για τα έργα του μετρό, θα υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες 24ωρη ιδιωτική φύλαξη. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν την «ανησυχία» τους για ενδεχόμενες καταδρομικές επιθέσεις από τα στενά των Εξαρχείων, εκτιμούν όμως ότι «τις επόμενες 10-15 ημέρες, η ένταση θα αποκλιμακωθεί και τα έργα θα προχωρήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου