Τρίτη, Αυγούστου 16, 2022

Μηταράκης: Πέρασα πολύ ωραία στη συναυλία της Φαραντούρη





Την αποδοκιμασία που δέχτηκε κατά την συναυλία που πραγματοποίησε η Μαρία Φαραντούρη στο νησί της Χίου, όταν μέλη του κοινού σήκωσαν χαρτιά στα οποία είχαν γράψει «Stop Pushbacks» εγκαλώντας τον την θεσμική αδιαφορία που επέδειξε το υπουργείο του αφήνοντας αβοήθητη την εγκλωβισμένη σε νησίδα του Έβρου ομάδα προσφύγων, αποφάσισε να σχολιάσει μέσω twitter ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Πέρασα πολύ ωραία στη συναυλία προχθες, έφυγα κανονικά στο τέλος. Πράγματι, μια παρέα έγραψε ένα σύνθημα σε χαρτί στην αρχή της συναυλίας», αιστάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει ο υπουργός που αφήνει εδώ και μια βδομάδα σχεδόν αδιευκρίνιστους τους λόγους για τους οποίους παραβλέπει την εντολή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που του κοινοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου και η οποία καλούσε τις ελληνικές αρχές να παράσχουν βοήθεια στους πρόσφυγες.


«Πράγματι, μια παρέα έγραψε ένα σύνθημα σε χαρτί στην αρχή της συναυλίας. Αυτό σημαίνει φιλελεύθερο δημοκρατικό κράτος, δικαίωμα διαμαρτυρίας χωρίς καμία επίπτωση. Σεβαστό! Αλλά κανείς δεν τους έδωσε σημασία», συνέχισε ο υπουργός που εδώ και δέκα μέρες σχεδόν είναι ενήμερος για την ύπαρξη των προσφύγων στη νησίδα και στους οποίους κανείς από πλευράς των ελληνικών αρχών δεν έδωσε σημασία εκθέτοντας την χώρα διεθνώς.


Το σχόλιο δε περί δικαιώματος διαμαρτυρίας «χωρίς καμία επίπτωση» χρήζει άμεσης διευκρίνησης. Τι επιπτώσεις θα μπορούσαν δηλαδή να υπάρξουν; Επιπλέον το γεγονός πως αισθάνεται μέλος ενός «φιλελεύθερου δημοκρατικού κράτους» είναι τουλάχιστον ανησυχητικό, αν σκεφτεί κανείς πως σε αυτό το κράτος δημοσιογράφοι και πολιτικοί αξιωματούχοι παρακολουθούνται, ενώ μωρά προσφύγων εγκαταλείπονται στον θάνατο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου