Τρίτη, Αυγούστου 16, 2022

Ευρωκοινοβούλιο: Στο “εδώλιο” πάλι ο Μητσοτάκης αυτή τη φορά για τις υποκλοπές! Καλεί σε ακρόαση τον Θανάση Κουκάκη
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ευρώπη για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα μας, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδυνατεί να βρει πειστικό αφήγημα και κάνει καθυστερήσεις επιλέγοντας να φέρει το θέμα στη Βουλή στις 22 Αυγούστου, πάνω από δύο εβδομάδες μετά τις αποκαλύψεις και τις παραιτήσεις Δημητριάδη-Κοντολέοντα.

.


Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε ανάρτησή του στο Twitter, η επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Ιratxe Garcia Perez ζήτησε να συζητηθεί η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Μάλιστα, η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ερευνά τις παρακολουθήσεις μέσω του Predator, κάλεσε σε ακρόαση στις 30 Αυγούστου τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με το κακόβουλο λογισμικό, ενώ έχει αποδειχθεί ότι έχει πέσει θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπενθυμίζει ακόμη ότι η Κομισιόν έχει ήδη καταδικάσει τις παράνομες παρακολουθήσεις και ζητά εξηγήσεις. «Αδύνατον να κουκουλωθεί!» υπογραμμίζει για την υπόθεση ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου