Παρασκευή, Αυγούστου 12, 2022

Βραδιά θρίλερ για τον Ολυμπιακό με «χάπι εντ» #SLOOLY





Πέρασε δια πυρός και σιδήρου ο Ολυμπιακός από την Μπρατισλάβα μέχρι να πάρει την πρόκριση, έστω και στα πέναλτι από τη Σλόβαν (1-1 το ματς, 2-2 η παράταση, 4-3 τα πέναλτι) για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Μια πρόκριση που ισοδυναμεί με βάλσαμο αφού στη συνέχεια αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Εάν τον αποκλείσει θα παίξει στους ομίλους του Γιουρόπα. Αν αποκλειστεί θα περιοριστεί στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Ουσιαστικά δηλαδή στο ματς στη Σλοβακία εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του παρουσία μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το ματς στην Μπρατισλάβα ήταν απρόβλεπτο. Δύο φορές προηγήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι», ισάριθμες ισοφαρίστηκαν!

Το ματς… πήρε φωτιά στο 54′ όταν ο Μασούρας έδωσ ετην μπάλα στον Ζινκερνάγκελ που την έστειλε στα δίχτυα. Αυτό ήταν το δεύτερο ευρωπαϊκό γκολ σε εκτός έδρας αγώνα μάλιστα. Το πρώτο ήταν στο Ισραήλ με αντίπαλο την Μακάμπι Χάιφα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να διαχειριστούν το σκορ που τους έδινε την πρόκριση. Στο 93΄η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ολυμπιακού, αλλά ο σκόρερ Σάπονιτς ήταν σε θέση οφ σάιν. Ένα λεπτό μετά ήρθε η… καταστροφή.

Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν γρήγορα κόρνερ ενώ η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν γεμάτη με παίκτες του, ο Άγκμπο να κάνει το δυνατό σουτ και ο Σάπονιτς με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής να σκοράρει!

Το ματς πήγε στην παράταση και στο 100′ ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν αυτός που έδωσε και πάλι … ζωή στους «ερυθρόλευκους». Ο Εμβιλά βρήκε τον Μασούρα που με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον σκόρερ ο οποίος με προβολή νίκησε τον Τσόβαν από το ύψος της μικρής περιοχής!


Μόνο που το πάθημα του 1-1 δεν έγινε μάθημα. Στο 109′ οι επιθετικοί της Σλάβια έπαιξαν… βόλεϊ μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και ο Γκριν με κεφαλιά «έγραψε» το 2-2.

Η σειρά των πέναλτι

Ραμίρες…1-0

Κουντέ… άουτ

Σάπονιτς… 2-0

Μπουχαλάκης…2-1

Κούτσκα…άουτ

Μασούρας…2-2

Γκριν…3-2

Άβιλα…3-3

Τσακβεντάτζε … έδιωξε ο Βατσλίκ

Βαλμπουενά…3-4

Σλόβαν: Τσόβαν, Κάσια, Άμπενα, Ντε Μάρκο (69′ Άγκμπο), Πάουστσεκ (90′ Μεντβέντεφ), Κανκάβα (90′ Τσάβριτς), Κούτσκα, Ζμχραλ (85′ Ραμίρες), Τσακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν (69′ Σάπονιτς), Γκριν

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα (85′ Μπουχαλάκης), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Ραντζέλοβιτς (80′ Μανωλάς), Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (68′ Αγκιμπού Καμαρά), Αραμπί (68′ Τικίνιο (91′ Κανέ (110′ Βαλμπουενά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου