Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25, 2022

“Βόμβα” Ρώσου αναλυτή: Ετοιμάζονται 1.200.000 έφεδροι για στρατιωτική εμπλοκή και εκτός Ουκρανίας – Άνοιξαν γραφεία στρατολόγησης στην Σερβία…

  


Ρώσοι αναλυτές και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επιβεβαιώνουν ότι ο αριθμός των πολιτών που θα επιστρατευτούν σε πρώτη φάση θα φτάσει ακόμη και τους 1.200.000! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ελπίζουν αυτός ο αριθμός να μην αυξηθεί περαιτέρω καθώς η Μόσχα προετοιμάζεται για μάχες σε πολλαπλά μέτωπα.

Το σενάριο περί ένωσης του ρωσικού κόσμου φαίνεται πως βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού του Β.Πούτιν. Ρώσοι αναλυτές μιλούν ευθέως για στρατιωτική εμπλοκή εκτός Ουκρανίας σε Κεντρική Ασία, Υπερκαυκασία, Υπερδνειστερία σε βάθος 2-3 ετών.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι πρώτα να τελειώνει η υπόθεση Ουκρανία και να παρθούν ακόμη το Χάρκοβο, το Νικολάεφ και η Οδησσός αφού τελειώσει η υπόθεση του Ντονμπάς.

Διαβάστε επίσηςΤο διακύβευμα άλλαξε: Η τελευταία ευκαιρία Β.Πούτιν & Mόσχας για ένωση του ρωσικού Κόσμου – Στρατιωτικός Νόμος & γενική επιστράτευση με στόχο Καλίνινγκραντ και Υπερδνειστερία

Η ΡΩΣΊΑ ΣΧΕΔΙΆΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΎΕΙ 1.200.000 ΕΦΈΔΡΟΥΣ

Οι ρωσικές αρχές σχεδιάζουν να στρατολογήσουν 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους για τη «μερική κινητοποίησή» τους.

Επιπλέον, μια πηγή κοντά στην ηγεσία της Μόσχας είπε στο ρωσικό ΜΜΕ Meduza ότι έως και 16.000 άνθρωποι από την πρωτεύουσα πρόκειται να στρατολογηθούν. Αυτό επιβεβαιώθηκε από μια πηγή προσκείμενη σε ένα από τα ομοσπονδιακά υπουργεία της Ρωσίας.

Οι αρχές στην Αγία Πετρούπολη σχεδιάζουν να καλέσουν περίπου 3.200 άτομα, σύμφωνα με μια πηγή κοντά στον Απεσταλμένο του Προέδρου στη Βορειοδυτική Ομοσπονδιακή Περιφέρεια της Ρωσίας.

Πηγή κοντά σε ένα από τα ομοσπονδιακά υπουργεία της χώρας σημείωσε ότι οι αρχές «σύστησαν να περιοριστούν στο ελάχιστο οι προσλήψεις» στις περιφερειακές πρωτεύουσες.

Μετά την ανακοίνωση κινητοποίησης του Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου είπε ότι θα κληθούν συνολικά 300.000 εφεδρικοί στρατιώτες. Ο επίσημος αριθμός των ατόμων που θα επιστρατευτούν υποδεικνύεται στη διαβαθμισμένη έβδομη παράγραφο του επίσημου διατάγματος του Πούτιν.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, η Novaya Gazeta Europe, επικαλούμενη πηγή από την κυβέρνηση Πούτιν, ανέφερε ότι η διαβαθμισμένη παράγραφος επιτρέπει έως και ένα εκατομμύριο κληρωτούς.

Σήμερα ακόμη μια πηγή επιβεβαίωσε τον αριθμό των εφέδρων ο οποίος όπως όλα δείχνει θα είναι πολύ μεγαλύτερος…




Δείτε βίντεο: Συγκέντρωση στη Μόσχα υπέρ της επιστράτευσης

Θα υπάρξει εμπλοκή και εκτός Ουκρανίας!

Σε μια αποκάλυψη βόμβα προχωρά Ρώσος αναλυτής καθώς ανέφερε στο ρωσικό ραδιόφωνο ότι η επιστράτευση που γίνεται δεν αφορά μόνο την Ουκρανία. Οι ρωσικές δυνάμεις θα σταλούν και σε περιοχές εκτός Ουκρανίας φωτογραφίζοντας την Ευρασία…

Ο γεωστρατηγός Andrey Shkolnikov μπορεί να μίλησε για την Ευρασία το σίγουρο είναι ότι προέχουν άλλες περιοχές. Είπε συγκεκριμένα:

“Τα άτομα που επιστρατεύονται στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας κινητοποίησης δεν θα εμπλακούν μόνο στην Ουκρανία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ευρασίας.

Πολλοί θα πάνε στην Υπερκαυκασία και την Κεντρική Ασία.

Ας καταλάβουμε ξεκάθαρα: στα επόμενα 2-3 χρόνια η Ρωσία θα πάρει τον έλεγχο και εκεί και εκεί. Αν ασκήσουν οικειοθελώς φιλορωσική πολιτική, θα είναι κάτι θαυμάσιο. Αν επιδοθούν σε ρωσοφοβία τότε να με συγχωρείτε.

Τόσο η Κίνα όσο και το Ιράν θα παίξουν από κοινού με τη Ρωσία στην Κεντρική Ασία και την Υπερκαυκασία, γιατί κανείς δεν χρειάζεται ένα Τουρκικό Χαγανάτο που να υποστηρίζεται από τη Βρετανία. Θα καθαριστεί».

Στις συνθήκες της παγκόσμιας κρίσης, η Ρωσία είναι καταδικασμένη να επεκτείνει τον έλεγχο της.

Δείτε βίντεο από την Μόσχα – “ΝΑΙ” στα δημοψηφίσματα

Στρέλκοφ: Δεν αρκεί η κινητοποίηση 300.000 για γρήγορη νίκη επί της Ουκρανίας

“Για μια γρήγορη νίκη επί της Ουκρανίας, είναι απαραίτητο να στείλουμε έως και ένα εκατομμύριο στρατιώτες στο μέτωπο και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη ανθρώπους στη στρατιωτική παραγωγή” δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ντονέτσκ Ιγκόρ Στρέλκοφ

«Ο εχθρός έχει τη στρατηγική πρωτοβουλία αυτή τη στιγμή και προετοιμάζει μία ή περισσότερες επιθέσεις εναντίον των θέσεων μας στις περιοχές Χερσώνας ή Ζαπορίζιε, και πιθανώς, στα νότια της περιοχής του Ντόνετσκ, και ίσως και στο Λουχάνσκ…

Πιστεύω ότι ο εχθρός τις επόμενες μέρες θα επιδιώξει να διαταράξει τα δημοψηφίσματα με όλες του τις δυνάμεις. Είχε λίγες μέρες ή εβδομάδες για να χτυπήσει τα στρατεύματά μας. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή οι μαχητές μας στο μέτωπο, οι μαχητές του κινητοποιημένου σώματος του Ντονμπάς και του τμήματος προσωπικού θα χτυπηθούν από ενισχυμένες επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», δήλωσε ο Strelkov.

Η ενίσχυση του ρωσικού στρατού ως μέρος της μερικής κινητοποίησης προς το μέτωπο θα φτάσει στο μέτωπο σε έναν ή δύο μήνες.

«Κάποιος που είναι πιο έτοιμος μπορεί να μπει σε δύο εβδομάδες ενώ οι περισσότεροι έφεδροι θα φτάσουν σε ενάμιση ή δύο μήνες. Μέχρι τότε, ο εχθρός θα έχει και αριθμητικό πλεονέκτημα και πλεονέκτημα στον αριθμό των μονάδων και των σχηματισμών», εξήγησε ο πρώην διοικητής.

Ο αριθμός των 300.000 ατόμων που σχεδιάζεται να κληθούν στο πλαίσιο της μερικής κινητοποίησης δεν είναι αρκετός για να ηττηθεί γρήγορα η Ουκρανία.

«Για να νικήσουμε την Ουκρανία, δεν χρειάζεται να κινητοποιηθούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα εσωτερικά στρατεύματα, στην Εθνική Φρουρά ή στη βιομηχανία. Αυτό είναι περιττό και εξαιρετικά δύσκολο για την οικονομία.

Αλλά το να στείλουμε έως και ένα εκατομμύριο στρατιώτες στο μέτωπο και τουλάχιστον μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη στρατιωτική παραγωγή, σε εγκαταστάσεις μεταφοράς, για μια αποφασιστική και γρήγορη νίκη σε αυτόν τον πόλεμο, χωρίς να καθυστερούμε για χρόνια, θα είναι ακόμα απαραίτητο.

Ως προς αυτό, θεωρώ ότι τα μέτρα κινητοποίησης που έχουν ξεκινήσει -το προεδρικό διάταγμα και οι διευκρινίσεις του υπουργείου Άμυνας- είναι ένα απολύτως λογικό βήμα», συνόψισε ο Στρέλκοφ.

Βίντεο: Ενισχύσεις προς το Ντονμπάς

Η Σερβία ανακοίνωσε την έναρξη της στρατολόγησης εθελοντών για να βοηθήσουν τη Ρωσία

Το σερβικό κοινοβουλευτικό κόμμα Zavetniki ανακοίνωσε την έναρξη στρατολόγησης εθελοντών που θα σταλούν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών και συμμαχικών τους δυνάμεων.

Η επικεφαλής του κόμματος, Milica Dzhurdzhevich, ανακοίνωσε ότι από τις 24 Σεπτεμβρίου, όλα τα τοπικά τμήματα του Zavetniki θα αρχίσουν να συντάσσουν λίστες όσων, σε εθελοντική βάση, αποφασίσουν να πολεμήσουν με όπλα στα χέρια τους για την απελευθέρωση του Ντονμπάς από τους Ουκρανούς.

“Οι Σέρβοι θα αγωνιστούν για τις ορθόδοξες αξίες” είπε η Τζούρτζεβιτς σε δήλωσή του.

Παράλληλα 116 επώνυμοι πολίτες της Σερβίας υπέγραψαν καταστατικό για την υποστήριξη της Ρωσίας στη σημερινή δύσκολη κατάσταση. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο Emir Kusturica, οι στρατηγοί Vladimir Lazarevich και Bozidar Delic, οι ακαδημαϊκοί Matia Bechkovic και Vasily Krestich και άλλοι…

Το έγγραφο σημείωσε τη σημασία της υποστήριξης της σερβο-ρωσικής αδελφότητας, με βάση την πνευματική ενότητα των λαών.

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου