Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2022

Το «κατηγορώ» Ανδρουλάκη κατά ΝΔ στην Εξεταστική για τις υποκλοπές





Θα παραστεί ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Η απόφαση ελήφθη με κριτήριο να αποτυπωθεί από την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ο σεβασμός στις θεσμικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες για τη διερεύνηση του σκανδάλου, αν και υπήρξε προβληματισμός σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να... προσέλθει, λόγω των μεθοδεύσεων της κυβερνητικής πλειοψηφίας που αρνήθηκε να καλέσει βασικούς μάρτυρες και εμπλεκόμενους στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, σε αντίθεση με όσα ζητούσαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην Εξεταστική Επιτροπή. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, η Εξεταστική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη (27.9.2022).

Τις προηγούμενες ημέρες είχε προκληθεί ένταση με επίκεντρο το ζήτημα της κλήσης μαρτύρων για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, δημοσιογράφων, καθώς και για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αλλά και για τη χρήση του λογισμικού Predator. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης επέκριναν τη στάση της γαλάζιας πλειοψηφίας που δεν αποδέχθηκε να καλέσει άλλους μάρτυρες πέραν εκείνων που αρχικά είχε υποδείξει η ΝΔ. Ετσι, το κλίμα είναι φορτισμένο, οδήγησε σε αποχωρήσεις από την Επιτροπή.


Πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήδη από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης είχε προαναγγείλει ότι θα πρωτοστατήσει ώστε να μιλήσουν ενώπιον της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Pega για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και τα παράνομα λογισμικά όσοι είτε θύματα είτε εμπλεκόμενοι δεν μπόρεσαν να καταθέσουν ως μάρτυρες στην ελληνική βουλή λόγω του ότι δεν το επέτρεψε η κυβερνητική πλειοψηφία στην Ελλάδα.

Το πρωί της Δευτέρας (26.9.2022), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του (Τ/Σ Open -εκπομπή Δ. Καμπουράκη, Π. Στάθη) ρωτήθηκε για την υπόθεση των υποκλοπών. Επεσήμανε ότι έχει κινηθεί πάντα θεσμικά, ότι η Δικαιοσύνη θα έχει τον τελευταίο λόγο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης ενώ τόνισε ότι θα προσέλθει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης «(…)Έκανα ό,τι έπρεπε σε επίπεδο δικαιοσύνης. Θα πάω και στην Εξεταστική Επιτροπή και θα πω την άποψή μου. Μου κάνει εντύπωση ότι είμαι το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλούν. Δηλαδή το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλεί η Εξεταστική Επιτροπή είμαι εγώ και όχι αυτοί που έχουν εμπλακεί, έχουν παραιτηθεί κιόλας από τις θέσεις τους γι’αυτό το σκάνδαλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου