Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2022

Θρίλερ με την υπόθεση των διαρροών στον αγωγό Nord Stream και η εμπλοκή της CIA- ΒΙΝΤΕΟ




Αφήνουν υπόνοιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για σαμποτάζ της Ρωσίας - Εξαιρετικά ανήσυχη δηλώνει η Μόσχα


Κυριολεκτικά σε παγκόσμιο θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των διαρροών στον αγωγό Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σαμποτάζ που προέρχεται από τη Ρωσία, με στόχο τον περιορισμό της παροχής φυσικής αερίου στην Ευρώπη! Το Κίεβο μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, κατηγορώντας ευθέως τη Μόσχα για τρομοκρατική ενέργεια και επίθεση κατά της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη DW, η Σουηδική Αρχή Ναυτιλίας έκανε λόγο για τρία σημεία διαρροών, το ένα στη σουηδική θαλάσσια οικονομική ζώνη και τα άλλα δύο στη δανέζικη οικονομική ζώνη, νοτιοανατολικά του δανικού νησιού Μπόρνχολμ. Πηγές αναφέρουν στη DW ότι «το ενδεχόμενο πιθανής επίθεσης στο βάθος της θάλασσας δεν είναι κάτι το σύνηθες. Γίνεται μόνο με ειδικές δυνάμεις, με δύτες, ή και υποβρύχιο». Ο δε γερμανικός Τύπος γράφει ότι το Βερολίνο θεωρεί πως πρόκειται για στοχευμένες επιθέσεις εναντίον των δύο αγωγών.


Τις ισχυρές εκρήξεις κατέγραψαν σεισμολόγοι στη Δανία και τη Σουηδία, όπως ανέφερε το σουηδικό Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο (SNSN) του Πανεπιστημίου της Ουψάλας. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επρόκειτο για εκρήξεις», δήλωσε ο σεισμολόγος Μπγιορν Λουντ στη δημόσια τηλεόραση SVT.

Το γερμανικό κέντρο γεωλογικών ερευνών GFZ ανέφερε ότι ένας σεισμογράφος στο νησί Μπόρνχολμ της Δανίας κατέγραψε δύο φορές δονήσεις. Ο σεισμογράφος δεν είχε καταγράψει τίποτα μέχρι τις 02.03 τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Τότε εμφανίστηκε μια αιχμή που αντιπροσώπευε μια δόνηση και ακολούθησε μια συνεχόμενη κυματομορφή, με το ίδιο μοτίβο να επαναλαμβάνεται στις 17.00 το απόγευμα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Δανίας έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει μεγάλες φυσαλίδες να ανεβαίνουν στην επιφάνεια της Βαλτικής Θάλασσας πάνω από τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2. Οι φυσαλίδες φτάνουν σε διάμετρο από 200 έως και 1.000 μέτρα.

Διαβάστε ακόμη: Nord Stream: Οι ΗΠΑ δηλώνουν έτοιμες να «βοηθήσουν»!

Τι δήλωσαν Πολωνία και Δανία

Η Πολωνία δήλωσε ότι οι διαρροές οφείλονται σε ρωσική προβοκάτσια. «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση υψηλών διεθνώς πιέσεων. Δυστυχώς ο εξ ανατολών γείτονάς μας ακολουθεί συνεχώς πολιτική προκλήσεων», δήλωσε ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών Μαρσίν Πρσζιντάτς στη Βαρσoβία.

Η μεγάλη διαρροή από τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 κοντά στο νησί Μπόρνχολμ, στη Βαλτική, οφείλεται σε «σκόπιμες ενέργειες» και όχι σε «ατύχημα», υποστήριξε απόψε η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν.

«Είναι πλέον ξεκάθαρη η εκτίμηση των αρχών ότι επρόκειτο για σκόπιμες ενέργειες. Δεν ήταν ατύχημα. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτήν την πράξη», είπε στους δημοσιογράφους.

Η Σουηδία έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «δολιοφθορά» στους αγωγούς οι οποίοι δεν λειτουργούσαν, όμως ήταν γεμάτοι με αέριο. Το υπουργείο Ενέργειας και Κλίματος της Δανίας υπολογίζει ότι η διαρροή από τους αγωγούς θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα, δηλαδή μέχρι να εξαντληθεί το αέριο που διαρρέει από τους υποθαλάσσιους σωλήνες.

Η Μόσχα από την πλευρά της δήλωσε «εξαιρετικά ανήσυχη» για τις διαρροές, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει «είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σαμποτάζ τονίζοντας ότι «καμιά εκδοχή δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Η εμπλοκή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών



Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA είχε προειδοποίησε εδώ και εβδομάδες τη Γερμανία για πιθανές επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου που περνούν από τη Βαλτική, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Η γερμανική κυβέρνηση ενημερώθηκε από τη CIA το καλοκαίρι, γράφει το περιοδικό το οποίο δεν κατονομάζει τις πηγές του. Το Βερολίνο, σημειώνεται στο δημοσίευμα, υποθέτει ότι οι διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 οφείλονται σε «στοχευμένη επίθεση».

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές, πρόσθεσε το Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου