Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2022

«Δημοκρατικό μανιφέστο» Ανδρουλάκη στην Εξεταστική...

 



Έναν κύκλο θεσμικών βημάτων που ο ίδιος ανέλαβε ολοκληρώνει σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης με την παρουσία του στην Εξεταστική της Βουλής για τις παρακολουθήσεις.

Είναι άλλωστε ο μόνος πολιτικός που θα καταθέσει στην Επιτροπή, καθώς η πλειοψηφία της Ν.Δ. αρνήθηκε τα αιτήματα των... κομμάτων της αντιπολίτευσης για τους μάρτυρες.

Έτοιμος να δώσει το πρώτο εν Ελλάδι τέλος στην υπόθεση της παρακολούθησής του είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στην Εξεταστική Επιτροπή αναμένεται να καταθέσει ένα «μανιφέστο δημοκρατίας» κάνοντας μία θεσμική – πολιτική παρέμβαση στη Βουλή.

«Ο Ανδρουλάκης θα μιλήσει ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή κι αυτό σημαίνει ότι θα βάλει ένα πλαίσιο για τους θεσμούς και τη διαφάνεια, δεν θα περιοριστεί στη δική του υπόθεση» σημειώνει κορυφαίος συνεργάτης του στο «Π». Άλλωστε έχει δηλώσει πολλές φορές ότι η υπόθεσή του είναι ζήτημα δημοκρατίας αλλά και λειτουργίας των θεσμών σε ένα κράτος δικαίου.

Συνεπώς – όπως εξηγούν συνεργάτες του – αυτό που θα κάνει θα είναι μεταξύ άλλων να εξηγήσει το χρονικό της υπόθεσης αλλά και τις θεσμικές κινήσεις που έκανε.

«Το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε τον θεσμικό δρόμο, δεν πήγε για ενημέρωση στο αυτί, η στάση του κόμματος δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν» τονίζει κορυφαία πηγή της Χαριλάου Τρικούπη.

Στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι οι κινήσεις του αρχηγού τους και των δικηγόρων του θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, καθώς φάνηκε εξαρχής ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν να εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά το θέμα, αλλά να ερευνήσουν την ουσία.

Όσον αφορά την κριτική που δέχεται για το ότι δεν πηγαίνει να ενημερωθεί, ο Ανδρουλάκης αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως έκανε αίτηση ενημέρωσης στην αρμόδια ανεξάρτητη αρχή. Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών ήταν αυτή που του αποκάλυψε πως δεν έχει απάντηση, καθώς και ότι, βάσει του νόμου της Νέας Δημοκρατίας του 2021, δεν μπορεί να τον ενημερώσει για τον φάκελό του.

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσει απ’ έξω ούτε λεπτό το Predator, καθώς θα θέσει ερωτήματα για τη σχέση του Μαξίμου με το παράνομο λογισμικό. Στη Χαριλάου Τρικούπη αφήνουν υπόνοιες για σχέσεις των ιδιοκτητών του παράνομου λογισμικού με πρόσωπα του Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρουλάκης θα τονίσει ότι η εταιρεία Intellexa, που είναι εγκατεστημένη (και) στην Αθήνα και εμπορεύεται το εν λόγω λογισμικό κατασκοπείας, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως να μην υπάρχει, υπενθυμίζοντας ότι κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ήρθε να καταθέσει στην Επιτροπή.

Μερικά από τα ερωτήματα που θα θέσει ο Ανδρουλάκης ενώπιον των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής είναι τα εξής:

● Τι κάνουν γι’ αυτή την υπόθεση παράγοντες του δημόσιου βίου στην Ελλάδα και η ΕΥΠ;

● Τι κάνει η κυβέρνηση;

● Τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές;

● Ελέγχθηκε το τρίγωνο ΕΥΠ – Intellexa – Krikel;

● Κλήθηκαν οι ιδιοκτήτες των δύο αυτών εταιρειών;

● Έγιναν έρευνες στις συναλλαγές των συγκεκριμένων εταιρειών, στους λογαριασμούς τους, τις λογιστικές τους εγγραφές;

● Εξακριβώθηκε με ποιους συνεργάζονται;

● Ελέγχθηκε ο server, έγινε έρευνα στις εγκαταστάσεις τους, παρουσία εισαγγελέα;

Βέβαια, στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά τις απαντήσεις, αλλά θέλουν να εκθέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται την κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου