Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022

Πρόκληση: Έστειλαν αστυνομικούς έξω από δημοτικό σχολείο...

 



... στο Λόφο του Στρέφη...
Σε αστυνομικό κλοιό τα Εξάρχεια με την αστυνομία μετά την τραμπούκικη επίθεση σε γήπεδο μπάσκετ να «στρατοπεδεύει» μπροστά από δημοτικό σχολείο. 

Σύμφωνα με όσα καταγγείλει η... πρόεδρος του συλλόγου γονέων, Χρυσούλα Παπαγεωργίου, το μεσημέρι της Τετάρτης άνδρες της αστυνομίας έφτασαν μέχρι την είσοδο του 36ου δημοτικού την ώρα που έβγαιναν τα παιδιά με τους γονείς.

«Ποιος είναι αυτός που δίνει εντολές ένστολοι με όπλα να βρίσκονται στην είσοδο ενός δημοτικού σχολείου την  ώρα που βγαίνουν τα παιδιά με τους γονείς; Ποιος είναι αυτός που θέλει να μας φέρει αντιμέτωπους/ες με αυτήν την κατάσταση; Ποιος είναι αυτός που στοχοποιεί ένα σχολείο; Φύγετε από εδώ. Εσείς και οι φρουροί σας» έγραψε η Χρ. Παπαγεωργίου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.


Το πρωτοφανές περιστατικό σχολιάστηκε από την κ. Παπαγεωργίου και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» αποκαλύπτοντας πως η διευθύντρια του σχολείου βγήκε έξω και ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν. Ωστόσο, οι τελευταίοι προκλητικά απάντησαν ότι «είναι ελεύθερος χώρος» φανερώνοντας τις διαθέσεις τους για κλιμάκωση της έντασης.

«Τα παιδιά βιώνουν τη βία της αστυνομίας καθημερινά σε διάφορες μορφές, σήμερα ΜΑΤ είχαν κλείσει την έξοδο του σχολείου και όταν η διευθύντρια τους κάλεσε να αποχωρήσουν, της απάντησαν προκλητικά ότι είναι ελεύθερος χώρος», δήλωσε χαρακτηριστικά η Χρυσούλα Παπαγεωργίου και πρόσθεσε ότι «το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως εμείς θα μείνουμε στα Εξάρχεια, τα παιδιά μας στα σχολεία, τις πλατείες και τον λόφο. Δεν θα μας διώξουν».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων του 36ου Δημοτικού με αφορμή το νέο περιστατικό αστυνομικής βαρβαρότητας, που καταγράφηκε και από βίντεο κατοίκων, στο γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται στον Λόφο του Στρέφη, όπου πάνοπλη ομάδα της ΕΛ.ΑΣ., με πρακτικές συμμορίας, επιτέθηκε σε αθλούμενους, έδειρε κόσμο και προσήγαγε και τον πατέρα ενός παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου