Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022

Μεθοδεύσεις άλλων εποχών στη βουλη για να κρύψουν το πόρισμα της εξεταστικής

  


Η κυβέρνηση θέλει απόρρητα και τα πορίσματα των κομμάτων!
Πέπλο σκότους και σιωπής θέλει ρίξει το Μαξίμου στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ σχεδιάζει να κρατήσει απόρρητα τα πορίσματα της Εξεταστικής αλλά και να είναι μυστική η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που θα εγκρίνει τα πορίσματα!

Συγκεκριμένα θέλει να αξιοποιήσει πρόνοια του άρθρου 57 του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει μυστική συνεδρίαση ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης ή 15 βουλευτών. Μόνο που ο Κανονισμός δεν προβλέπει μυστική συνεδρίαση για Εξεταστική! Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα τα κόμματα θα δώσουν τα πορίσματά τους και την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Εξεταστική για την σύνταξη πορίσματος.

Η μεθόδευση της ΝΔ προκάλεσε ήδη τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ήδη το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει το πόρισμά του. Σε ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε: «Καταγγέλλουμε τη σχεδιαζόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης για να μη δοθούν στη
δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων που θα υποβληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Αυτή η επιλογή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της απαράδεκτης λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για το κουκούλωμα και τον αποπροσανατολισμό με πρόσχημα το λεγόμενο απόρρητο.

Το ΚΚΕ δε θα ακολουθήσει αυτή τη μεθόδευση και θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά του γιατί η υπόθεση είναι σοβαρή, αφορά τις ελευθερίες του λαού και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου