Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2022

ΠΑΣΟΚ: Από τη Βάνα στη Λάσπα! Με πρόσωπα – έκπληξη ο εσωτερικός “ανασχηματισμός” στους Τομεάρχες από το Ν. Ανδρουλάκη





Η Κατερίνα Λάσπα είχε δύο λόγους να είναι χαρούμενη την Παρασκευή (25/11). Αφενός είχε την τιμητική της λόγω της ονομαστικής της εορτής και αφετέρου διότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ της εμπιστεύθηκε τη θέση της επικεφαλής του τομέα Εθελοντισμού του κόμματος.

Οι ευχές που δέχθηκε η Κατερίνα Λάσπα για την ονομαστική της εορτή ήταν εκατοντάδες αλλά το καλύτερο δώρο της έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Της έδωσε θέση στο τομέα Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.



Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες της δημοφιλούς παρουσιάστριας και πιστεύει ότι με αυτή την επιλογή θα μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει μια νέα δυναμική.



Τους νέους επικεφαλής των Τομέων Πολιτικής και τους αναπληρωτές τους ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με απόφασή του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.

Στη λίστα υπάρχουν αρκετά πρόσωπα «κλειδιά», ενώ η σύνθεση θεωρείται ισορροπημένη, καθώς εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις του κόμματος. Σημαντικό ρόλο αναλαμβάνουν στενοί συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη. Προ ολίγων ημερών είχαν ανακοινωθεί οι Τομεάρχες Οργανωτικού ( Τ. Χατζηδάκη) και ο αναπληρωτής Νίκος Δασκαλάκης, και Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτης Δουδωνής.

Οι Χάρης Δούκας, Ηλίας Κικίλιας, Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Μανώλης Βελεγράκης, Χρήστος Κακλαμάνης, Θανάσης Πετρόπουλος και οι πρωην Υπουργοί Γιώργος Κουτρουμάνης, Γιάννης Κουτσούκος, Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Πεταλωτής αναλαμβάνουν το βάρος καίριων τομέων όπως η Ενέργεια-Οικονομία-Ανάπτυξη-Εργασία-Κοινωνική Ασφάλιση- Αγροτική Ανάπτυξη- Θεσμοί- Δικαιοσύνη- ‘Αμυνα-Τουρισμού.

Για πρώτη φορά συγκροτείται τομέας Ιδιωτικού Χρέους και Προστασίας των Δανειοληπτών προκειμένου να υπογραμμιστεί η έμφαση που δίνεται στο θέμα. Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο θα έχουν ο Δημήτρης Σπυράκος εκ των συντακτών του Νόμου του 2010 για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Η προσέλκυση προσώπων από την Κοινωνία των Πολιτών ήταν προτεραιότητα, αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζοντας ότι αξιοποιήθηκαν πολλά βιογραφικά από την δεξαμενή της διαδικασίας τύπου opengov που εισήγαγε το Κίνημα για την στελέχωση των τομέων.

Στα «βαριά βιογραφικά» συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παλαιοδήμος με θητεία στον ESM, o Αλέξανδρος Ραγκούσης με διεθνή εμπειρία σε πολιτικές ανάπτυξης, εμπορίου και επενδύσεων στην Παγκόσμια Τράπεζα, ο Κων/νος Τσάνης εμπειρογνώμονας ψηφιακής διακυβέρνησης «The World Bank Group» στην Ουάσιγκτον κλπ.

Ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος είναι αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου πλαισιώνει τον Τομέα Πολιτικής Προστασίας, ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός αναλαμβάνει Γραμματέας Πολιτισμού και η Κατερίνα Λάσπα τον τομέα Εθελοντισμού.



Πηγή: ethnos.gr / ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου