Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2022

Μια λογική εξέλιξη στη συγκάλυψη...

 



Από αυτήν εδώ τη στήλη θέταμε χθες το ερώτημα εάν η Ν.Δ. θα επιλέξει τον αυτοεξευτελισμό στο όνομα της συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, αντικαθιστώντας τον Κ. Τζαβάρα και την Ό. Κεφαλογιάννη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ούτε 24 ώρες μετά, τα... σενάρια επιβεβαιώθηκαν όσον αφορά τον βετεράνο βουλευτή του νομού Ηλείας, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, εκπαραθυρώθηκε και αντικαταστάθηκε λίγο πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης της Δευτέρας.

Εξάλλου, η πλειοψηφία της κυβέρνησης είναι οριακή. Και με αυτά δεν παίζεις. Άλλωστε, για τη Δεξιά οι θεσμοί είναι καλοί όσο λειτουργούν προς όφελος της. Όταν η κατάσταση ζορίζει, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να τους ξηλώσει τόσο όσο χρειάζεται ώστε να τους φέρει στα μέτρα της.

Ο Τζαβάρας έχει τοποθετηθεί ανοιχτά σε σχέση με τις μεθοδεύσεις για το απόρρητο και τη συσκότιση γύρω από τη διερεύνηση. Λίγο νωρίτερα, την ίδια ημέρα, μίλησε στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο για τους εισαγγελείς που «κάθονται και κλώθουν» και «καλό θα είναι να βγουν στη δράση». Ο εισαγγελέας Ντογιάκος, που εξέλαβε ως προσωπική την παραπάνω αναφορά, έδωσε την -πρωτοφανή- απάντησή του: «Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς άστοχες και άδικες, ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες και, με βεβαιότητα, στο τέλος της έρευνας θα απαξιωθούν εκείνοι που τις έκαναν».

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε σήμα. Και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Η συγκάλυψη του ελληνικού Watergate, του παρακράτους που λειτούργησε υπό την εποπτεία του Μεγάρου Μαξίμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεχίζεται με τρόπο προκλητικό και αδίστακτο. Μια μεθόδευση που ενδεχομένως κατά τον κ. Ντογιάκο ενσπείρει… εμπιστοσύνη και βεβαιότητα στους πολίτες ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου