Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2022

Υποκριτικά και υστερόβουλα σχόλια για τον Κώστα Τζαβάρα μετά την «παραίτηση»





Όσοι γνωρίζουν τον Κώστα Τζαβάρα απ' όταν πρωτομπήκε στη Βουλή, ως βουλευτής της ΝΔ το 2007, σίγουρα τον έχουν ακούσει να μιλάει για την εκ γενετής αναπηρία του, η οποία του προκαλεί κάποιον βαθμό δυσκολίας στην όραση.


Αυτό, βεβαίως, σε τίποτα δεν τον εμπόδισε ούτε να διαπρέψει στη δικηγορία, ούτε να ασκήσει τα καθήκοντα του υπουργού Πολιτισμού επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, ούτε φυσικά να αναλάβει τις ευθύνες που του ανέθεσε ο σημερινός πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Παρά ταύτα, κάποιοι επιμένουν να μπερδεύουν εσκεμμένα την έννοια της εκ γενετής αναπηρίας με την αφηρημένη - και στην προκειμένη κακόβουλη - έννοια των προβλημάτων υγείας.



Ο κ. Τζαβάρας, δεν αποχώρησε από την Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών γιατί αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Αποδέχθηκε την προτροπή του κυβερνητικού επιτελείου να διευκολύνει την κατάσταση, καθώς ο ίδιος, ούτε να μεταβάλλει ξαφνικά τις απόψεις του για το απόρρητο και συνολικά για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία επιθυμούσε, ούτε όμως και να δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξη που υπηρετεί επί 15 συναπτά έτη Γι αυτό αποσύρθηκε από την Επιτροπή.

Γιατί ο άνθρωπος, μία δυσκολία στην όραση έχει, όχι πρόβλημα αντίληψης των πραγμάτων. Όχι γιατί είναι άρρωστος, ο καημένος, όπως υποκριτικά και υστερόβουλα διέδιδαν κάποιοι χθες. Η εσκεμμένη δημιουργία σύγχυσης μεταξύ αναπηρίας και ασθένειας, είναι φασιστική πρακτική, που δεν χωράει σε ένα φιλελεύθερο κόμμα.


Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου