Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2022

Στήλη Άλατος: Ίδρυμα- ταμείο από γαλάζιο παιδί. Ο Μητσοτάκης και ο Καλογρίτσας, από κοντά κι ο Ανδρέας ο Λοβέρδος την ώρα που σκάνε στην αγορά οι ακάλυπτες επιταγέςΠολλά αυτά που θα μάθετε και σήμερα από την Στήλη Άλατος. Μισό λεπτό, καλά μου παιδιά, δεν σας είπα ότι σήμερα θα γράψω για την ΕΡΤ. Τις επόμενες μέρες, θα ανοίξει το κουτάκι, μην βιάζεστε εκεί στο μέγαρο.


Το γαλάζιο παιδί έχει μετατρέψει το ίδρυμα σε ταμείο υπουργού

Παιδάκια μου μαθαίνω ότι ένα ιδρυματάκι, έχει μετατραπεί σε ταμείο. Εισπράττει μπροστάντζες εκ μέρους άλλου, το άριστο γαλάζιο παιδί, που έχει διακριθεί να παρατάει όσους τον έχουν ευεργετήσει. Τώρα παιδάκια μου καλά, στην περίπτωσή μας, το ιδρυματάκι εποπτεύεται από τον άλλο, ή την άλλη, μέρα που είναι, να μην πω τα ονοματάκια γιατί είμαι και ανεπίδεκτη μαθήσεως η Στήλη Άλατος και μου ξεφεύγουν εμένα…

Ο Μητσοτάκης όταν στριμώχνεται θυμάται τον Καλογρίτσα


Καλά ο Πρωθυπουργός μας, από τις πολλές περιοδείες, έχει αρχίσει και κουράζεται. Πήγε στην Πάτρα και ξαναθυμήθηκε περσινά ξινά σταφύλια και τον Καλογρίτσα. Όταν στριμώχνεται η ΝΔ, καλά μου παιδιά, έχει τον Καλογρίτσα σαν την κοκα κόλα ένα πράγμα. Πάει με όλα. Μην το ανοίγεις το θέμα των αυτοκινητοδρόμων Κυριάκο, γιατί, οι άνθρωποι που περνάνε κάθε μέρα από κει θυμούνται και γνωρίζουν. Άιντε να σου τα θυμίσω κι εγώ.
Επειδή τα επιχειρηματικά και τα οικονομικά είναι το φόρτε της Στήλης Άλατος, έχουμε και λέμε: Ο Νέος Οδικός άξονας Πατρών – Πύργου 3,5 χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ.
Το μόνο που κατάφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Πατρών – Πύργου ήταν χαμένος χρόνος, ζωές και δημόσιο χρήμα.

Ιστορικό:
● Το 2013, η συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: Χρυσοχοΐδης, Μητσοτάκης, Στουρνάρας, Σταϊκούρας οι υπογράφοντες) αφαίρεσαν το έργο της Πατρών – Πύργου από την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού, με σκοπό (δήθεν) την επιτάχυνση υλοποίησης της Ολυμπίας Οδού, που καθυστερούσε λόγω των προσφυγών για το τμήμα Πάτρα – Πύργος (σ.σ.: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πίεσε τον παραχωρησιούχο να ολοκληρώσει τελικά την Ολυμπία Οδό). ● Η τότε συγκυβέρνηση (με αρμόδιου υπουργό τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη) δημοπράτησε την Πατρών – Πύργου σε έναν διαγωνισμό, με μη εξασφαλισμένους πόρους από την Ε.Ε., τόσο παράτυπο και υπερκοστολογημένο που θα τίναζε το έργο στον αέρα πριν την έναρξη των εργασιών.
● Μετά το 2015, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο προστάτευσε το μέλλον τού έργου αλλά και το δημόσιο συμφέρον. Ακύρωσε τον διαγωνισμό του Χρυσοχοΐδη και επαναπροκήρυξε το έργο. Η τμηματοποίηση υλοποίησής του (8 τμήματα) εξασφάλισε τη διάχυση του ρίσκου της ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας και την έγκριση του φακέλου μεγάλου έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πέτυχε, ακόμα, με αυτόν τον τρόπο υψηλές εκπτώσεις έναντι των μηδενικών που αναμένονταν από την εκτέλεση της Πατρών – Πύργου ως επέκταση της παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού. (Σημειώνεται ότι ο Καλογρίτσας κηρύχθηκε έκπτωτος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2019).
● Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για έργο με 21 μέτρα πλάτος με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση έγινε αποδεκτός από την Ε.Ε. Οι εργασίες ξεκίνησαν σε πολλά τμήματά του.
● Με την μέθοδο της τμηματοποίησης, το συνολικό κόστος μειώθηκε από 475 εκατ. ευρώ στα 240 εκατ. ευρώ, με τους διαγωνισμούς να αποδίδουν εκπτώσεις 30% μεσοσταθμικά και να υπογράφεται σύμβαση –για τους περισσότερους εξ’ αυτών- μέχρι τον Ιούλιο του 2019.
Τώρα, να δούμε τιμημένοι μου αναγνώστες τι έγινε μετά το 2019, για να θυμίσουμε στον Πρωθυπουργό μας, πριν φύγει για το τριήμερο ο άνθρωπος. Τροφή για σκέψη κύριε Μητσοτάκη:
● Δυστυχώς, όμως, η Ν.Δ. δεν είχε τελειώσει με το έργο. Πρώτη της σπουδή με την ανάληψη της διακυβέρνησης ήταν να διαλύσει τις υπογεγραμμένες συμβάσεις (σ.σ.: με καταβολή αποζημίωσης 8 εκατ. ευρώ στους αναδόχους που είχαν ξεκινήσει έργα επί ΣΥΡΙΖΑ) και να ακυρώσει τους διαγωνισμούς, με σκοπό να εντάξει το έργο στην παραχώρηση της Ολυμπίας οδού. Εκεί από όπου το είχε αφαιρέσει το 2013.
● Σήμερα, μετά από 3,5 χρόνια παλινωδιών, ψεμάτων και κοροϊδίας του λαού της Ηλείας και της Αχαΐας, οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής πανηγυρίζουν για την απευθείας ανάθεση της Πατρών – Πύργου στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες της Κορίνθου – Πατρών με «καπέλο» έως και 114 εκατ. ευρώ στην κατασκευή του έργου σε σχέση με τις διαγωνιστικές διαδικασίες της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
● Το κόστος ανέρχεται πλέον στα 251,13 εκατ. ευρώ για το δημόσιο και στα 93,79 εκατ. ευρώ για τον ιδιώτη (Ολυμπία Οδός), σύνολο δηλαδή 344,92 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος των υψηλών διοδίων που θα επιβαρύνει τους πολίτες.
● «Καπέλο» μπήκε, επίσης, από τους Μητσοτάκη και Καραμανλή με την τριετή παράταση στην παραχώρηση των διοδίων της Κορίνθου – Πατρών, με κόστος 120 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τους πολίτες.
● Άρα το συνολικό «καπέλο» από τις επιλογές της Ν.Δ. προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ.
● Το έργο που θα έπρεπε να ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες, με βάση την υλοποίησή του επί ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο καθυστέρησε και πάει πίσω τουλάχιστον τρία χρόνια, αλλά έχει φορτωθεί και με νέες υποχρεώσεις για τον λαό.


Τιμημένοι μου αναγνώστες εμείς όλα τα γράφουμε, όλα τα φανερώνουμε. Δεν έχουμε κι άλλη δουλειά να κάνουμε, τα τριήμερα είναι για άλλους…Ο Μανδραβέλης τους πήρε χαμπάρι τον Λοβέρδο και τον ΚαλογρίτσαΑφού τον θυμήθηκε τον Καλογρίτσα ο Πρωθυπουργός, δεν μπορώ να μην σχολιάσω κάτι που διάβασα, καλά μου παιδιά. Τρύπα να κρυφτεί θα ψάχνει σε λίγο καιρό ο Ανδρέας ο Λοβέρδος, αφού τον καρφώνουν πλέον και εφημερίδες, οι οποίες τον είχαν σαν προστατευόμενο είδος. Παρεμπιπτόντως τιμημένοι μου αναγνώστες, οι μακάκοι είναι προστατευόμενο είδος; Αν ξέρει κανείς ας μας πληροφορήσει, να την κάνουμε διαδραστικη την Στήλη Άλατος.
Τι διάβασα στο twitter; “Ο Πάσχος Μανδραβέλης στην «Καθημερινή» εντοπίζει την αντίφαση: Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ψηφίσει την παραπομπή του Νίκου Παππά και είναι συνήγορος του «συνεργού» του ( Καλογρίτσα)…”
Μα βρε Ανδρέα και ο Μανδραβέλης ;“Σφυρίζουν” πάνω από τους επιχειρηματίες οι ακάλυπτες επιταγέςΑκούνε τα πανηγύρια στις τηλεοράσεις οι επιχειρηματίες που δεν ανήκουν στα περιβάλλοντα υπουργών και Πρωθυπουργού, και θέλουν να σπάσουν τις συσκευές. Γνωστός της Στήλης Άλατος, ούτε για πλάκα δεν δέχθηκε, να του πω ότι όλα πάνε καλά στην οικονομία με τον Κυριάκο. Μην βιαστείτε καλά μου παιδιά, να με κατηγορήσετε. Τον Κυριάκο ψήφισε ο γνωστός το 2019. Τώρα δεν κατάλαβα τι θα ψηφίσει, από τις κραυγές και το βρισίδι. Το μόνο που κατάφερα να διακρίνω ήταν αυτό : ” Ποιά πράγματα πάνε καλά γ@@@@ , κάθε μέρα σφραγίζω πέντε ανθρώπους, ξέρεις τι κλάμα πέφτει μ@@@@”
Κυριάκο και τιμημένοι μου αναγνώστες, αργότερα που τον πήρα τηλέφωνο και είχε ηρεμήσει, μου εξήγησε ότι αυτό που σφραγίζει, είναι οι επιταγές, αυτών που δεν μπορούν να τις καλύψουν όσοι έχουν πάρει τα προϊόντα του. Αχ Κυριάκο, τι …πάθη προκαλείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου