Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2022

Υποκρισία...

 




Πρώτα έδωσαν το μουντιάλ στο Κατάρ, ένα κράτος διαβόητο για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μετά πήγαν στο μουντιάλ, παρά τους 6.500 εργάτες που έχασαν τη ζωή τους για να χτιστούν τα γήπεδα του Κατάρ. 
Τώρα διαμαρτύρονται φορώντας... περιβραχιόνια στα χρώματα του ουράνιου τόξου και κλείνουν συμβολικά τα στόματά τους όταν τους τα αφαιρούν. Είναι και αυτοί θύματα των οπισθοδρομικών σεΐχηδων!
Η υποκρισία της Δύσης σε όλη της την αποκρουστικότητα. Αφού τσέπωσαν τα δισεκατομμύρια των Αράβων στήνουν ένα επικοινωνιακό σόου δικαιωματισμού για να σώσουν τα προσχήματα. 
Μια επίδειξη αρετής για εσωτερική κατανάλωση, για να συνεχίσει η Δύση να καμώνεται ότι παραμένει ένας "κήπος" ανθρωπισμού και δημοκρατίας μέσα σε μια παγκόσμια "ζούγκλα" αυταρχισμού και ανελευθερίας, όπως είπε ο ανεκδιήγητος Μπορέλ. 
Και όσο πείθει τον εαυτό της ότι κατέχει το ηθικό πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων, τόσο πιο ανώδυνα μπορεί να ξεπουλιέται στα αφεντικά της «ζούγκλας».
Έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι: οι εμίρηδες του Κατάρ διαφημίζουν τα οικονομικά τους κατορθώματα σε όλον τον κόσμο, με τη βοήθεια της Δύσης. Η Δύση επιτελεί θεαματικά την «προοδευτικότητά» της μέσα στην καρδιά της «ζούγκλας». 
Ο καπιταλισμός συνδυάζει άψογα το μαύρο του πετρελαίου με το ροζ του δικαιωματισμού. Το χρήμα ρέει, όλα πουλιούνται, όλοι αγοράζονται.

Dimitris Tsirkas (FB)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου