Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022

Θεσσαλονίκη: Ο υπάλληλος του πρατηρίου εκθέτει την ΕΛΑΣ – “Ο υπεύθυνος μου είπε ας το αφήσουμε” ΒΙΝΤΕΟ

Νέα ερωτηματικά προκύπτουν μετά την αποκάλυψη του διαλόγου μεταξύ του υπαλλήλου του βενζινάδικου απ’ όπου ο 16χρονος Ρομά έβαλε 20€ βενζίνη και έφυγε χωρίς να πληρώσει, με τα κεντρικά της ΕΛΑΣ, καθώς στην συνομιλία τους μετέφερε την βούληση του υπεύθυνου της επιχείρησης, η οποία ήταν να μην καταδιωχθεί ο 16χρονος!

Το ηχητικό ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το MEGA, αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για το περιεχόμενο της συνομιλίας, με τον υπάλληλο να μεταφέρει στο κέντρο της Άμεσης Δράσης την πρόθεση του ιδιοκτήτη του μαγαζιού να μη διωχθεί ο 16χρονος.


Στο τηλεφώνημα, ο υπάλληλος του βενζινάδικου αναφέρει στο τηλεφωνικό κέντρο πως αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που βρέθηκαν στο πρατήριο του είπαν να καλέσει αυτός την Άμεση Δράση ώστε να ανοίξει κάρτα.


Εν τω μεταξύ, ρητή είναι η αναφορά εγκυκλίου για περιπτώσεις καταδίωξης, η οποία προβλέπει την απαγόρευση πυροβολισμών. Η εν λόγω εγκύκλιος των 223 σελίδων εστάλη σε όλα τα αστυνομικά τμήματα, μετά τον θάνατο του 20χρονου Ν. Σαμπάνη στο Πέραμα, στις 20 Δεκεμβρίου του 2021.
Αναλυτικά η τηλεφωνική συνομιλία

“Άμεση δράση: Άμεση δράση, παρακαλώ


Υπάλληλος βενζινάδικου: Ναι καλησπέρα σας

Άμεση δράση: Καλησπέρα.

Υπάλληλος βενζινάδικου: Εργάζομαι στο βενζινάδικο Νέα Μοναστηρίου 111

Άμεση δράση: Παρακαλώ κύριε.


Υπάλληλος βενζινάδικου: Ήρθε ένας Ρομά και έβαλε 30 ευρώ καύσιμα και έφυγε παρεμπιπτόντως ήτανε μία ομάδα ΔΙΑΣ εδώ. Τους έχω πει τα παιδιά. Εντάξει βγήκαν έξω να ψάξουν να τον βρουν. Απλά μου είπαν να σας πάρω τηλέφωνο έτσι ώστε να ανοίξετε κάρτα.

Άμεση δράση: Να ανοίξουμε κάρτα ναι για να ενημερωθούν οπότε ενημερώθηκαν τα ΔΙΑΣ που ήταν στο σημείο.

Υπάλληλος βενζινάδικου: Μπράβο.

Άμεση δράση: Με τι ήταν αυτό το άτομο; Με αυτοκίνητο; Θυμάστε κάτι;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Ναι, ένα αγροτικό γκρι ήταν, ασημί.

Άμεση δράση: Ασημί, πινακίδες έχουμε;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Ε! Τώρα δεν τις θυμάμαι ακριβώς.

Άμεση δράση: Τώρα έγινε αυτό;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Πριν από 15 – 20 λεπτά.

Άμεση δράση: Ναι και προς τα πού πήγε;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη πήγε απλά. Μίλησα και με τον υπεύθυνο μου και μου είπε άστο μην το κάνεις. Άστο να φύγει δεν πειράζει τώρα, μην βρούμε τον μπελά μας. Απλά εγώ σας το λέω. Σας ενημερώνω. Ας το αφήσουμε.

Άμεση δράση: Άρα δεν θέλετε;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Όχι, όχι τίποτα, τίποτα. Να μείνει έτσι και να τον βρουν ας τον αφήσουν. Από την στιγμή που λέει ο υπεύθυνος μου εμένα ότι ας το περάσουν στο ντούκου δεν θα το πληρώσουν έτσι κι αλλιώς. Θα μείνει έτσι.”

.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου